L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 7 de febrer del 2009

El TSJ mana restituir a l'estat original un aterrament

Comunicat i fotos d'Ecologistes en Acció del P. V.

El comunicat informa que els propietaris de Marmol Compac a principi dels anys 90 van comprar una parcel·la del terme Tavernes inclosa en el Catàleg de Zones Humides al formar part del Marjal de la Safor. Des de l'any 1995, aproximadament, els residus de marbre de la fàbrica els dipositaven en la citada finca, a pesar de ser sòl especialment protegit pel pla General, en comptes de dur-los a un abocador autoritzat i controlat.
L'any1998, Ecologistes en Acció presentà denúncies a l'ajuntament de Tavernes i Conselleria de Medi Ambient perquè s’aturaren els aterraments. Com que l'ajuntament no va fer cas, acudiren als Tribunals perquè l'obligaren a tramitar l’expedient sancionador i de restauració.
El 10 de maig del 2005 una sentencia ordena la tramitació de l'expedient sancionador i de restauració. A pesar d'això, l'ajuntament de Tavernes es va resistir a iniciar l'obertura de l'expedient de sancionador i no va fer res per a restaurar el sòl i complir la sentència fins que la fiscalia no va iniciar actuacions per un delicte de desobediència per incompliment de sentència.
Com a conseqüència, l'ajuntament va ordenar, entre altres coses, l'inici de les actuacions per a retornar els terrenys al seu estat inicial. El propietari va apel·lar i sol·licitar la suspensió de l'ordre d'iniciar les restauració. El TSJ el dia 11-12-2008 indica que es tracta d'una sentència ferma, és a dir, han de començar a traure els abocaments i deixar els terrenys com estaven sinó volen incórrer en el delicte de desobediència. L'espai que cal restaurar són uns 100.000 metres quadrats de superfície.


LES FOTOGRAFIES DELS ECOLOGISTES DONEN IDEA DEL QUE S’HA FET:
Foto 1. La finca a l'inici dels abocaments.
Foto2. Operacions de trasformació.
Foto 3. Terreny preparat per a plantar els tarongers on s'aprecia que s'ha alçat la cota del sòl per a evitar que les arrels dels tarongers contacten amb les aigües del marjal i no es muiren.