L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de juny del 2011

TEMA D'ACTUALITAT: La Fórmula 1: una estafa ací i a Texas


Camps saluda a l'evasor fiscal, el pilot Alonso
 
 El negoci privat de Bernie Ecclestone aterra el  cap de setmana a València. Per quarta vegada consecutiva es resa perquè guanye un pilot nascut a Espanya i resident a Suïssa (¿Serà per això dels impostos?), que la dàrsena s'òmpliga de iots i la prova genere ingressos milionaris en la ciutat. Eixes tres coses mai no han succeït.

L'expectació per la prova és cada vegada menor. Lluny queden les promeses dels 140.000 espectadors de cada carrera que es gastarien 68 milions en la visita i dels 1650 llocs de treball.

La Fórmula 1 no és rendible a València, però l'empresari britànic continua fent negoci amb el seu circ  i no som els valencians les úniques víctimes: a Texas, on tampoc tenen diners per a pagar l'educació pública, acaben de signar la prova per nou anys. S'ha anunciat que la localitat d'Austin, a Texas, albergarà la cita nord-americana del campionat des de 2012 a 2021, a raó d'aproximadament 18 milions d'euros per prova. Les raons que es donen per a albergar-la? Que portaran a Texas a 97.500 turistes, que es gastarien uns 150 € per cap (o els seus càlculs són més modests o allí no estafen els turistes), entrada a banda, eixe cap de setmana. El problema és que Austin té 9.600 places hostaleres, no té espai suficient per a albergar tant possible visitant i segurament les expectatives desemboquen en un augment especulatiu del nombre d'establiments hostalers. ¿Els sona d'alguna cosa?

No acaben ací les coincidències: l'estat de Texas es farà càrrec del cànon de la prova després d'aprovar, per la seua escassetat pressupostària, una llei mitjançant la qual els professors de les escoles públiques passen a cobrar menys salari, a treballar més hores, i fer classe a més alumnes per aula, sense dubte un deteriorament del seu sistema educatiu. ¿Els sona d'alguna cosa?

La Fórmula 1 solament té un clar beneficiari, Bernie Eccleston, que cobra tots estos pagaments. La seua filla Petra, de 22 anys i que segurament no ha trepitjat una escola pública en la seua vida, va adquirir recentment un segon habitatge en els EUA per 150 milions de dòlars  amb l'estalvi de la paga setmanal.

A València, mentrestant, es comenta si el pilot establit a Suïssa d'origen asturià, Fernando Alonso, aconseguirà un bon resultat en la carrera. Però la preocupació és saber si la prova deixarà de realitzar-se en la ciutat, o s'ampliarà el contracte en plena crisi de les arques públiques, com s'ha insinuat. La simpatia per la prova ha canviat i cada vegada són més els valencians que es manifesten perquè deixe de celebrar-se: massa cost per a una de les autonomies més endeutada de l'Estat, mentre es retallen serveis bàsics i cicles en l'educació, com en el nostre IES Jaume II el Just, sense parlar d'altres coses: no hi ha diners pel Parc del Cantalot, no hi ha diners per a la circumval·lació, no hi ha diners per.... per a què seguir?

- Basat en un text de L'Informatiu. Foto: L'Informatiu
-

16 comentaris:

Bernie i Francisco amor love i que pague Rita ha dit...

Les festes i els negòcis d'uns pocs ho paguem entre tots... i després acusen impunement de que hi ha gent ANTISISTEMA!!! El que no sé és com no han aparegut més grups terroristes encara.
Sr. Camps i Srs. txupopters del poder, quans diners han posat vostés de les seues butxaques???
Ai perdoneu, que a la declaració fiscal del Sr. Camps, tan sols tenía al seu poder, 1000€ i una Amotoooo.
I el poble, PAN Y CIRCO, continuen votant a aquesta gentola.
I pel que fa a Alonso i aquesta gent, sense comentaris... tu tens una nòmina de merda i encara has de pagar un mon a Hisenda per contribuir amb el benestar social, al banc per una hipoteca que li la deixaràs als teus fills i a la mare que els va pa... per haberlos criat... i nosaltres encara som tan gElipolles d'anar amb la bandereta de Ferrari, Renault o la marca que siga, a cridar, Alonso, Alonso, Alonso... Sense comentaris!!!

papichulo ha dit...

Tant mal que estem, i una cosa que ens dóna il·lusió també vols que ens la lleven?
No puc comprendre-ho. La carrera la fan en moltissims llocs i no passa res, però..., Ah amigo...!es que en València governa el PP, i alguna cosa hem de fer per tirar-li-ho en cara.
Pues sapiau, que som un bon grapat de gent que estem ben orgullosos que tingam una prova de F-1 a València, i que a més siga un circuit urbà tan bonic.

Xe quin cinisme ha dit...

Visca la demagogia, amic papichulo!

La fan en molts llocs? Sí, en els països àrabs que ens poden colgar en pedrodolars, i no ací que hi ha gent morint-se de gana i cada dia més. Per cert, pregunta-li al teu amic i exalcalde E.Pérez i la seua dona, com a responsables de Caritas de Sant Pere, amb els 20 milions d'euros del canon anual a quants valencians i no solament de Tavernes podria de donar menjar. O doanr treball a quants vallers dels 1.800 aturats.

Jo estaria orgullós de no tindre una comunitat endeutada; de no tindre una comunitat amb 600.000 desocupats; de no tindre una comunitat amb la taxa més baixa de metges i infermers per cada 1000 habitant de tota Espanya; de no tindre una comunitat amb la taxa més baixa de llits hospitalaris per cada 1000 habitants, de no tindre la llista d'espera médica més gran, ide no tindre la taxa mes alta de fracàs escolar; de no tindre tants imputats en el seu govern.
La llista es pot fer més llarga, però ho deixarem per a l'altra.

Papichulo, quant digues alguna cosa d'eixe tipus "estem ben orgullosos" pensa-t'ho millor abans de "amollar-la".

Anònim ha dit...

Fernando Alonso returns to live in Spain
By Byron Young 22/05/2011
Decrease font size Increase font size

EXCLUSIVE:

Fernando Alonso has returned to live in his native Spain even though it will cost him a staggering £50million in tax.

The double world champion (below) had been living in Switzerland to cut his tax bill.

Over the winter he moved back to Oviedo in northern Spain to be closer to his family and friends.

Noticia publicada al periòdic britànic The Mirror. F.Alonso, viu a Espanya. Hi ha que contrastar la informació abans de publicar-la. No comprenc la mania que li teniu a la F1, perquè no nomeneu el futbol? per eixample o les motos de Xest

La Cotorra de la Vall ha dit...

Fernando Alonso, bicampeón del mundo de Fórmula-1, firmó esta semana las escrituras de propiedad de su nueva casa en las orillas del lago Leman, en una pequeña localidad de Suiza, por la que pagará la cantidad de casi 920.000 euros.
El diario 'La Tribune de Geneve' asegura en su edición de ayer que Alonso formalizó el martes la compra de un chalet situado en la localidad de Mont-sur-Role, entre Ginebra y Lausana, en el cantón suizo de Vaud, de habla francesa. Poco después de conocerse la noticia, el propio alcalde de la localidad, Hubert Monnard, confirmaba que el asturiano ha adquirido este inmueble.

EL COMERCIO- Novembre 2006

-------------
Fernando Alonso ha decidido cambiarse de casa después de residir durante unos años en la localidad suiza de Mont-sur-Rolle, a caballo entre Ginebra y Lausana, y ahora reside en Lugano, la capital del cantón suizo del Ticino, según informó el diario suizo 'Blick'.
Lugano es una localidad de habla italiana situada a pocos kilómetros del país transalpino y el cambio de domicilio del bicampeón español estaría debido a una pura cuestión de logística y comodidad, ya que Fernando Alonso verá reducida la distancia de sus desplazamientos hasta la sede de Ferrari en Maranello.

MARCA – Febrer 2010
--------------------------

La exclusiva (si lo fuera) la ofrece el británico The Mirror y comienza a extenderse por los blogs como la pólvora. El piloto español Fernando Alonso podría haber abandonando su casa de Suiza, donde hasta ahora residía por motivos fiscales, para volver a su Oviedo natal.
La decisión se debería fundamentalmente al deseo del deportista asturiano de estar más cerca de sus familiares y amigos. Tal y como habría declarado al rotativo inglés, «es genial volver a casa. Estoy contento de pagar los impuestos, no soy pobre, solo un poco menos rico ahora».

ABC- 23 MAIG 2011
------------

Tu mateix trau les conclusions.
A vore on ha viscut els darrers anys i per què el pilot.
I són publicacions espanyoles, no cal anar-nos-en a periòdics britanis. I ho diuen ben clar vivint a Suissa "por motivos fiscales" diu ABC i tots sabem ABC cap on mira.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Aprofundint en el tema: ens ha estranyat el fet que cap dels diaris grans espanyols haja comentat la noticia.

I hem trobat molts llocs d'internet i foros de F1 on s'afirma que es una noticia falsa del diari sensacionalista britànic "The Mirror" que el ABC va "copiar y pegar" i la va escampar, però no hi ha cap confirmació.

Anònim ha dit...

Tu el creus que vinga a Espanya i damunt a pagar 50 million in tax (en lliures esterlines?
Jo no m'ho crec però tu tampoc.

Anònim ha dit...

Dejemonos de mirar donde vive quien viva, veis normal o no veis normal, que viva donde quiera o por ser español hay que vivir en españa, si trabajo en barcelona vivire en barcelona si soy comercial no vivire viajare mucho pero tendre una casa en alguna parte del mundo que mas da, la libertad es eso.

Y otra cosa tanto criticar que si nos gastamos dinero en la F1, si lo gastamos, este o no de acuerdo, hay hoteles en gandia llenos de gente que ha venido a ver la carrera, hay hoteles en valencia llenos de gente que ha ido a ver la carrera, estos han contratado personal, sueldos que pagan alegria para familias en paro que ven una entrada de € para hacer frente a pagos (ojala fuera siempre) empresas que ganan dinero si, (si ellos ganan los trabajadores cobraremos sueldos)

Hace unas semana cuando se empezaba a montar el circuito algunos empresarios reclamaban una indemnizacion por las perdidas de esos dias, muy bien si perdieron pero cuanto han ganado de mas en esta semana, han subido las ventas seguro.

Parece ser que estemos empeñados en ver el vaso siempre medio vacio, y los otros medio lleno, la realidad esque el vaso esta a medias.

Anònim ha dit...

Y dale con lo mismo.
Jo pague els meus impostos ací. I eixe senyor no en paga cap. I si com es diu havia de pagar per uns quants anys 50 milions de lliures, uns 60 milions d'euros a la Hisenda que "somos todos" i no els ha pagat i viu a Suïssa per a no pagar, no mereix ser espanyol.

I quant a la F1. 20 milions de canon pagats dels diners públics dels valencians per al senyor organitzador Eclestone, i pagat segons diu la premsa en paradisos fiscals.

¿Quants instituts i hospitals, quants professors de música, quants cicles suprimits com el de l'institut de Tavernes es poden pagar amb eixos diners?

I açò només és un exemple.

silmin ha dit...

Home amb el merder que hi ha, no sé com ningú pot estar dispost a perdre fins la samarreta per a donar-li de menjar a aquestos. Papi la il.lusió en xorrades d'aquestes només la té la gent que te cobertes necessitats bàsiques (vore piràmide de maslow) o li falta algun llum.... ara (en teoria jo sóc d'extrema esquerra) però els altres d'esquerra de tota la vida que estaven dinant quasi m'apallisen per dir-los que canviaren de "channel" ja que no estaven d'acord amb la "formula-one", "però no la mirem en Canalneuf"- contestaren, com si fos algun mèrit, bé tot el dinar sense poder parlar amb la merda de soroll dels cotxes.

"moraleja", això de que hi ha tanta gent en contra de la f1 es de la porta cap al carrer, fins que no quede clar quina és la major de les hipocresies no serè jo qui els comdenne (ara t'assegure que si poguera ho tancava de seguida).
PD: dels mateixos (2 parelles) que han anat a les manifestacions per l'escola pública em convidaren(tot pagat) a anar amb ells al circuit....

Bowie ha dit...

Silmin, la piràmide de Maslow, es molt difícil per no dir imposable tindre-la coberta. Tu eres un exemple, no compleixes:
autorrealitzacio: falta de perjuís.
reconeixement: respecte.

Per altra banda en un ambient de extrema esquerra, pot ser que no tingueres la possibilitat de expressar les teues opinions, com si fas ara.

silmin ha dit...

Bowie, d'extrema esquerra diuen els altres q sóc(jo no ho tinc tan clar), l'únic és q si no estic d'acord en una cosa no la mire o no participe (menys quan obliga la llei). La piràmide no diu que ho tingues que tindre tot cobert, sinó q marca les prioritats segons les preferències de la gent... fins que no queda mitjanament cobert un nivell no acabes de preocupar-te massa del nivell superior. Es a dir.... quan no parem de demanar (amb raó al meu entendre, per sanitat, educació, seguretat... treball) se suposa que tampoc tindria que tenir tant d'interès espectacles com la f1... molt al meu disgust la passió i seguiment és més del que podria semblar raonable....eeeehhhh i a mi ni m'agrada ni l'he vist mai (weno 2 minuts fa molts anys).

Anònim ha dit...

Xe, anem a veure, hi ha molts espanyols vivint a l'estranger, ara bé si F. Alonso viu a Suïssa o a Pekin, que passa que també això és culpa del PP i de Camps?, però ens estem tornant tots bojos a que?

Jo no entenc molt de F-1, però si no guanya ell (que encara que visca fóra no deixa de ser espanyol), si guanya un estranger és millor per a nosaltres o què?

Anònim ha dit...

Molt de queixar-nos de la F-1, de l'America's Cup, ..., però jo crec que si això en lloc de fer-ho a València, ho haveren fet a Catalunya, de segur que diriem:
- Es que estos catalans són els millors,
- Ells si que saben si, i no nosaltres que això no ens passa pel cap.

Però bé, que em de fer.

Anònim ha dit...

El que (h)em de fer és no confondre les fulles i el rave.
Si haguera fet Catalunya la F1, American Cap, el tennis, els cavallets i tutti quanti amb les arques més buides que la panxa de Carpanta, jo diria el mateix.
Per cert, hui la SER ha dit que tindrem F1 fins el 2021 amb el pagament d'un canon de 18 milions a l'any més augment de l'IPC AMERICà any sí i any també.
Això vol dir 200 milions d'euros per al Sr. Ecclestone perque tinguem ací la F1. 200 MILIONS PAGATS AMB DINERS PUBLICS DE TOTS ELS VALENCIANES I VALENCIANES, mentre no tenim hospitals, instituts, professorat suficient, metges i infermers suficient i ara ja diuen si el copago.
200 MILIONS Quasi 6 DEPURADORES COM LES QUE VOLEN FER A TAVERNES I QUE NO ES FARÀ PER FALTA DE DINERS.
Si ja sé: Estic cridant amb les mejúscules. A vore si ho senten.

Anònim ha dit...

S'ha dit per ací:

Xe, anem a veure, hi ha molts espanyols vivint a l'estranger, ara bé si F. Alonso viu a Suïssa o a Pekin, que passa que també això és culpa del PP i de Camps?, però ens estem tornant tots bojos a que?

No és un tema d'on es viu, sinó d'on paga els impostos. I vivint a Suissa, Alonso no en paga. ¿entesos?
i després cantara allò de : yo zoi erpanó, erpaño... i no cotitza!

Es com ara Bancaja-Bankia, que com traslada la seu a Madrid pagarà allí, a la Comunitat de Madrid els impostos, i ací no en vorem cap. Com els espanyols no veuen els impostos de Alonso.
Així que no mescleu les xurres i les merines.