L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 29 de juny del 2011

El Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna ha dut a cap la neteja del riu Vaca entre el naixement “Els Brolls”, a Simat, i la desembocadura a la mar, a Xeraco.




L'activitat es va durar el passat dissabte, reunint-se els participants a la porta del monestir de Santa Maria de Valldigna abans d'enfilar-se cap als Bolls per fer-los lliurament d'una samarreta commemorativa i una gorra a cada participant per suportar millor les altes temperatures del dia. Als “Els Brolls”, Xavi Català, tècnic gestor de Medi Ambient i encarregat de la secció de voluntariat ambiental del Grup Muntanya Valldigna, va fer una xicoteta explicació de l'activitat a realitzar.

A les 9h començava la neteja del riu. Fins la zona de la Font Gran es va arreplegar diferent tipus de fem: llaunes, plàstics, paper, teles, peces de coberteria. Després de l'esmorzar a la Font Gran continuava la tasca fins a la zona de l'Ecoparc de Simat. En aquest trajecte es van detectar 3 taponaments en el riu ocasionats per residus i canyes que van ser fotografiats pels voluntaris i així justificar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la necessitat de netejar aquestos trams del riu. L'activitat finalitzava a les 13:30h i es van traure del riu uns 500kg de fem durant tot el matí.

És el primer any que s’ha realitzat el programa de voluntariat ambiental de la neteja del riu Vaca, amb molt bona acollida i acceptació. Un total de 15 voluntaris, tots ells conscients i sensibilitzats amb la natura, hi han participat i cal destacar gent arribada des de Múrcia a netejar el riu. Alguns participants van pujar a l'Alberg de la Bastida de Quatretonda per a dinar una torrada de carn i embotit.

El Grup Muntanya Valldigna vol agrair la col·laboració dels ajuntaments de Simat, Benifairó i Tavernes així com de la Mancomunitat de la Valldigna, i també de Joaquim Lerma S.A., els Amics del Buscarró, la Cooperativa La Valldigna, la Cooperativa COSIVA i la FEMECV per haver aportat el seu granet de sorra perquè aquest programa de voluntariat ambiental haja prosperat. I, com no, especialment als voluntaris per haver participat i ajudat a millorar el nostre territori.

- Nota del Grup de Muntanya
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja quin voluntariat, però no rebeu la subvenció de la Manco? per què demaneu més subvenció dels Ajuntaments?
Jo creia que els voluntaris eren aixó voluntaris, sense ànim de lucre però no es el vostre cas.

Anònim ha dit...

El voluntariat com la paraula diu es voluntari i no es deu cobrar, que es el que heu fet vosaltres, després de la subvenció de la Manco, demanar més diners als Ajuntaments.

Anònim ha dit...

jo no sé de què va açò. pensava anar com a voluntari i al final, no vaig poder anar, perquè em va eixir una feina.

sobre el que digueu de si cobren o no els voluntaris, este grup muntanya valldigna, si li han donat subvenció de la manco i dels ajuntaments, com és una associació sense ànim de lucre, supose que podrà demostrar els comptes i amb què ha invertit eixos diners ¿no?

imagine que si donaven samarretes per a la gent i gorres i tal, això val diners, i si han comprat algo de material per a fer la neteja,etc.
però tot això es pot demostrar en factures, llibres de comptes, etc.
dic jo, no ho sé.