L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 30 de juny del 2011

INFORME: No tot sòn exits en l'AVE, almenys les xifres no ho són.



                Jornada inaugural de l'AVE

Compromís denunciava ahir que la xifra de viatgers de l’AVE és molt inferior a la promesa. Els mitjans de comunicació autòctons han glossat cadascuna de les fites en el transport de viatgers de la línia d'alta velocitat que connecta Madrid amb les nostra terres, però la realitat sembla ser un altra diferent.

En els 6 primers mesos de funcionament, la línia d'alta velocitat  Madrid-València ha transportant 460.000 viatgers menys dels promesos .  I això que ací hem tingut la Copa del Rei i el recent gran premi de Fórmula, que han donat milers de viatgers, a més d’haver propiciat que els madrilenys vingueren a l'òpera en el Palau de les Arts amb un descompte què no gaudim els valencians. 

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, manifestava ahir que  els nostres governants han apostat per l'AVE, una infraestructura realitzada amb finalitats electoralistes, que no ha suposat l'arribada de més visitants a València".
Compromís assenyalava que les xifres fetes publiques "demostren el fracàs del model radial de desplaçament de persones cap a Madrid amb l'AVE" i que ja ha arribat el moment "d'exigir responsabilitats als ideòlegs d'este model d'infraestructures a què donen suport tant el PP com el PSOE".
 
Mònica Oltra manifestava que “s'ha acabat demostrant que l'impacte econòmic de l'AVE és molt menor del que ens venien els dos partits majoritaris. La inversió en esta infraestructura, i no en altres més adequades com el Corredor Mediterrani, està suposant un impacte negatiu en termes econòmics, mediambientals i socials”.
 
“Les xifres de viatgers de l'AVE Madrid-València,i el fet que s'ha eliminat el servei d'AVE entre les capitals de Castella-la Manxa per la falta de viatgers són bona mostra de com hauria sigut molt més rendible, barat i sostenible invertir en la modernització de les línies i trens tradicionals de llarga i mitja distància i en els de rodalies”, afegia.

Aquestes manifestacions eren fruit d’una nota de premsa publicada per RENFE que no indicava el notable error de predicció en la quantitat de viatgers i sí deia que l'AVE Madrid–València ha substituït al 55% dels trajectes amb avió i el 25% i 5% dels desplaçaments que es realitzaven amb cotxe i autobús respectivament. Tampoc deia que això ha sigut posible per la supressio de nombroses connexions aèries i perquè l'única connexió per autobús haja pujat a un preu desorbitat que convida a viatjar en vehicle propi.
Les pernoctacions que elimina l’AVE tant en Madrid com a València per oferir la possibilitat de tornar ràpidament a última hora després d'una jornada de negocis, tampoc les assenyalava la nota de premsa, quan va ser un dels avantatges més publicitats. 

- Text basat en L'informatiu
-

3 comentaris:

uno d'a peu ha dit...

xicons, pues jo pense que esta volta, a esta xica Mònica Oltra, que no tinc res en contra d'ella per altra banda,
li han patinat un poc les neurones en els comentaris que fa.

dir que l'AVE no és important, que és negatiu!!! econònicament per a la nostra comunitat, que és un fracàs, etc...i altres comentaris....
pense que esta volta no està molt encertada.

Estic segur que sí, que segurament, per la crisi i tota la cosa i per fallos en moltes coses de les obres i la gestió, no hi hauran tants viatgers com prometia el PP, etc, però que n'hi hagen menys, no significa que no n'hi hagen... ja n'hi hauràn...

però dir que disposar de línia d'alta velocitat ferroviària que uneix vàries capitals de vàries comunitats autònomes, que en tenen en tota europa, siga negatiu per a nosaltres, els valencians.... és de ser valenta!!!...i poc intel.ligent, de no haver-s'ho pensat abans de parlar, jo pense.

No coneixia molt bé esta xica, però arrel de seguir un poc la premsa i la vida política ací en la nostra comunitat, pense que Mònica oltra "pega pistonaes" alguna que altra volta en els seus comentaris.

per la resta, segur que tindrà raó en el que diu sobre la supressió d'algunes línies aèries, i sobre el preu dels bitllets d'autobus... però crec que hauria de mirar altres arguments per demostrar el seu desacord en algunes qüestions de política.

Anònim ha dit...

Jo pense que no has llegit o no has volgut llegir l'esperit de les manifestacions:
L'AVE ha representat inversions multimilionaries, destrossa de territori i no ha complit les expectatives. I això ho reconeix de manera indirecta el mateix informe de RENFE, com s'assenyala per omissio de les dades i xifres de viatgers. Si foren els que es pensaven o més ho hagueren dit.

Mentre estem en "calçotets" els valencians quant infrastructures com tren Gandia-Alacant, rodalies, etc. I seguim pagant peatge a l'AP7

uno d'a peu ha dit...

per a l'anònim de les 11.31,

crec que sí que he comprés l'essència de les manifestacions, només que pense que se n'ha passat un poc en la manera d'expresar-ho.

potser, és perquè ja li he sentit alguns comentaris en altres qüestions també que pense que són prou desencertats, i a lo millor, li estic agafant un poc de mania.

Que l'AVE no haja complit les expectatives en numero de passatgers, que deien el govern central i l'autonòmic, estem d'acord. també pense que amb els temps que córren, un poc es podia preveure també. En essència, estem d'acord.

només, que potser no és massa sensat poíticament qualificar-ho tampoc com un fracàs o que és negatiu per a la nostra comunitat.

i sobre l'últim paràgraf teu, també estic d'acord en això.