L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 6 de juny del 2011

64.000 firmes a favor de l'educació infantil pública entre 0 i 3 anys


La presidenta de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana (JECV), Pilar de la Oliva, ha recomptat i validat avui, en un acte públic, les més de 64.000 signatures recollides per la iniciativa legislativa popular (ILP  en favor d'una educació infantil de 0 a 3 anys "pública i gratuïta". S'han superat les 50.000 signatures necessàries per a la tramitació per part de les Corts Valencianes, una cosa que ha suposat "una satisfacció" per a una les promotores de la iniciativa, Consol Castillo, regidor electa de Compromís en l'Ajuntament de València.

Per a Castillo  recollir "més de 64.000 firmes" a favor de la ILP suposa "tot un èxit"  i respon la voluntat de centenars de persones que han treballat per aconseguir-les "al llarg de tot el país.  Comrpomís ha afirmat estar en la  línia de donar veu a la gent del carrer, una veu que ha d'arribar a les institucions per aconseguir una millora de la qualitat de vida  i la democràcia real que es demana a les places i carrers de tot el país.

Castillo ha assegurat que aquesta és la primera d'altres iniciatives que es duran a terme "per fer visible, tant a les Corts com en els diferents ajuntaments, les necessitats de la població", i ha afirmat que ara esperen la resposta, tant dels partits de l'oposició com del que sustenta al Govern. Considera que haver platejat la reivindicació a través d'una iniciativa legislativa popular ha fet que la resta de partits polítics la inclogueren en els seus programes electorals per als comicis municipals i autonòmic del passat mes de maig.
 
A l'acte de la validació d'aquesta ILP  han estat presents els diputats de Compromís Enric Morera i Mónica Oltra, i els altres dos regidors de la coalició a l'Ajuntament de València, Joan Ribó i María Pilar Soriano. A partir d'ara  la iniciativa podrà iniciar la tramitació parlamentària.

- Font: "Levante-EMV"
 
-