L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 27 de juny del 2011

Quan rectificar no és de savis...


Camps saluda als bombers que han intervengut en un incendi


El Consell no ha rectificat la retallada en seguretat forestal realitzat en la temporada d'hivern i es tem que l'excés de vegetació per les pluges i les previsions de calor converteixen el País Valencià en un polvorí. En el record de tots està encara l'incendi del Toro de Simat, el de la zona d'Ontinyent i el conat que vam patir en el Massalari l'any passat.

El lloc on s'ha notat la política d'austeritat en temps de crisi del Consell presidit per Francisco Camps no ha sigut els grans esdeveniments (ahir teníem F1), ni assessors, ni alts càrrecs, ni en vehicles per a dur-los ací i allà, sinó en els recursos per a protegir els nostres boscos. Fins un 70% s'ha reduït el personal de plantilla de Brigades d’Emergència i el lloguer d'autobombes i la durada dels serveis contraincendis s'ha limitat als tres mesos d'estiu. 

Ara, i quan ja som a l'estiu, el nou Consell no sembla disposat a rectificar les mesures que afecten tant les Brigades Rurals d'Emergències com a les Brigades de Vigilància Preventiva. El grup socialista ho ha denunciat en Les Corts: "existeixen 32 Brigades de Reforç menys que en el 2010 i 15 autobombes forestals de reforç menys que l'estiu passat". Per tant “els nostres boscos es trobaran en una situació d'alta desprotecció”.
 
Uns 5 milions es calcula la disminució de la inversió en prevenció d'incendis forestals realitzada per Vaersa en els dos últims anys, la qual cosa ha suposat “l'acomiadament de més de 100 treballadors i ha provocat que els treballs de selvicultura preventiva es troben pràcticament paralitzats”; mentre que, casualment, “els alts càrrecs públics de l'empresa, dependent de la Conselleria de Medi ambient, s'han repartit pagues de productivitat que han arribat a els 785.000 euros”.
 
La Generalitat deu a l'empresa pública dependent de l'Estat Tragsa uns 100 milions d'euros” cosa que ha ha provocat que l' empresa haja amenaçat el Consell d'abandonar la contracta d'extinció d'incendis forestals”. I davant tenim a les nostres muntanyes en gran risc per l'excés de vegetació a causa de les pluges dels últims mesos mentre la previsió dels experts avisa d'un estiu tòrrid”.
 
Això sí, tenim F1 i milions d'euros per al canon d' Eclestone, però no hi ha per a cicles formatius a Tavernes, ni a molts altres llocs del país, amanaçats de retallades. I avui s'han iniciat les oposicions de mestres, amb una oferta de places que no cobreix ni les jubilacions. 

-Basat en L'Informatiu. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

I aixina va tot... "al vol"... ara vorem què depara l'estiu...
els del temps anuncien un estiu tòrrid i molt sec i calorós...
ara vorem què passa, que tinguem sort i no es cremen massa les nostres muntanyes....
lamentable...