L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 d’octubre del 2011

No és ambigüetat, simplement coherència



No ens agrada esmenar a ningú. Però hi ha vegades que el cor ens ho demana, encara que siga només perquè el ciutadà tinga una bona informació.  Hem intentat ser clar, però llegiu-ho amb deteniment perquè es mesclen diversos conceptes
 
El mes de novembre del 2010, només el PP, en solitari i sense cap vot més a favor,  aprovava un préstec de 5'7 milions d'euros. Segons llegíem en la premsa:  "La intención es tener liquidez de cara a los próximos años para poder realizar inversiones en vistas a la posibilidad de que se prohíba a los ayuntamientos incrementar su deuda a partir del próximo año. El alcalde, Manolo Vidal, argumentó este punto señalando que atiende a una previsión para los próximos años. "Estamos actuando como otros muchos ayuntamientos, siendo previsores al devolver las pólizas suscritas y al dejar dinero en el cajón para ejecutar inversiones necesarias como la futura depuradora o las infraestructuras necesarias para atender los nuevos sectores".



Ben clar, no? Els 5'7 milions per als pròxims anys. Per al 2011, per al 2012, per al 2013... o siga, entre altres, per a pagar la depuradora, per a fer als nous sectors de la platja que serà cosa d'ací uns anys.

Segons ens ha dit un bon amic, d'eixos 5'7 milions, que eren per a molts anys, el passat mes de juny  el PP ja se n'havia gastat 4 milions. I això que eren per als pròxims anys! I només quedava els diners per a comprar la Casa de las Indalecies i els terrenys de la depuradora. Eren els diners, Manolo Vidal ho havia dit, per a tindre liquidesa els pròxims anys i realitzar inversions. ¡¡I ens 6 mesos, de cara eleccions se'n gasten 4 milions!!. I damunt deixen 1'6 milions en factures impagades!!!

I ara anem al Camp de Futbol 7 del Vergeret!! El camp es va pagar d'eixe préstec, pero el nostre amic  ens ha dit que inicialment allí no estava previst. El Bloc li va dir al PP que com 75.000 euros era una inversió menuda, millor no usar el préstec per no pagar interessos i pagar-lo dins del pressupost. El PP es va negar, el camp el va pagar del prestec a pesar que no estava previst  i el Bloc va votar en contra. Atenció: el Bloc no va votar en contra de fer el camp de Futbol 7 del Vergeret com vol fer creure el PP, EL BLOC VA VOTAR EN CONTRA DE LA FORMA DE PAGAMENT TRIAT PEL PP, gastant diners del préstec de 5'7 milions i pagant interessos quan eixa obra no estava allí contemplada.

Però si ho pensem bé, és que hi havia mes motius per haver votat en contra d'eixa obra tal com es va fer: Quan es va projectar la piscina coberta, es va comprovar que no cabia en els terrrenys reservats. I com a solució es va fer un canvi: part dels terrenys esportius no usats encara en el Vergeret es traslladaven i sumaven als esportius de la piscina, i una part de la zona verda del costat de la piscina es traslladava al Vergeret. ¿Es ací, en una zona verda i no esportiva, on s'ha projectat i finalment s'ha construït el camp de gespa artificial?. ¿Això és o no és irregular? ¿Això es podia fer?  

I direm més motius encara:  El projecte era incomplet - sembla estar fet a presses i carreres perque venen eleccions - sense porteries, sense sistena de desaigüe, sense una zona de protecció de gespa al voltant del camp que evite lesions i danys si un jugador se n'ix del camp.

La nota de premsa del PP qualifica com "ambigüitat i doble vara de mesurar" la inauguració del nou camp de gespa artificial de futbol 7 de la zona del Vergeret perquè en el ple del 7 de febrer del 2001 van votar en contra. Ells no expliquen el perquè del vot, però La Cotorra us deixa les coses més clares: ja sabeu el perquè i a què va votar en contra el Bloc: en contra del sistema usat pel PP per a pagar el camp. 

Eixe bon amic de La Cotorra ens deia que ell no veu ambigüetat en el Bloc, sino una total coherència amb el vot que ja van donar al préstec i una total coherència negant-se al sistema triat per a pagar el camp. I si molt ens apureu, afegim nosaltres, una total coherència amb la situació legal del lloc on es volia construir el camp, amb un projecte incomplet. No va ser ambigüetat sino voluntat de fer bé les coses. 

Fent memòria, això d'estar en contra del sistema de pagament, no és la primera vegada que passa. També va ser per coherència i voler fer bé les coses que el Bloc va votar en contra del sistema triat per a construir l'aparcament del passeig. El temps dona i lleva raons i ja veieu com ens ha anat i ens va amb el sistema triat pel PP per a finançar i gestionar l'aparcament!! 

I també va ser per coherència i voler fer bé les coses que el Bloc no aprovara el sistema de finançament triat pel PP en la piscina coberta, que per cert comptava amb informes tècnics negatius.  El temps dona i lleva raons i ja veieu com ens ha anat i ens va amb el sistema triat pel PP per a finançar la piscina!! 

I després què? Doncs, quan el camp està fet, encara que incomplet,  no es qüestió de desfer-lo i com diu el meu amic "te l'has de tragar, encara que siga "con patatitas" . I per això no ha sigut ambigüetat, sino voler fer bé les coses, dedicar de manera immediata 21.000 euros a fer els desaigües, a completar la gespa perimetral i a posar les porteries, perquè el camp estiga operatiu i en perfectes condicions per als joves (i no tant joves) vallers. 

Acabem com hem començat: Per a nosaltres, no és ambigüetat, simplement coherència.

 
PD: Oblidàvem dir-vos, amics lectors/es : el Bloc no es va atribuir cap merit, com diu el PP en la nota, més bé al contrari. En el parlament l'alcalde va dir ben clar que l'obra s'havia iniciat la passada legislatura i va agrair l'esforç i dedicació de l'anterior govern. I allí hi havia regidors del PP i en eixe moment no sonava cap música ni cosa semblant que impedira escoltar les paraules de l'alcalde reconeixent el seu treball.

-

14 comentaris:

QUALSEVOL NIT SORTIRÀ EL SOL!!! ha dit...

Com diguem en el poble: les coses clares i el xocolate, espés!!! Si, senyor!!!

Anònim ha dit...

bueno y digo yo ha estos señores no se les puede pedir responsabilidades de las cosas que en su dia hicieron mal y malgastaros el dinero publico

Anònim ha dit...

Prou de manipulació del PP, ara em queden les coses clares!! Els del poble estem farts de que es manipule les coses, 100 dies fa que està Jordi Juan i els del PP diguent que ho fa tot mal, pues a mi no em pareix aixina!! Jo no l'he votat, però a les pròximes segur que sí!!

Enginier ha dit...

La dada de 57 milions, no sera un error. No seran 5'7 milions. Si el PP s'en gasta 4M i deixa deutes de 1,6M comprenc el problema de liquidesa. Pero si son 57M aleshores quin problema de liquidesa hi ha. Si de cas hi haura un problema de deute a llarg pla

Enginier ha dit...

I si es un problema de la font utilizada es podria posar la coma a la banda de baix.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Enginier (sic) nosaltres hem posat 5'7 i 1'6 milions i ho hem comprovat i veiem perfectament eixa xifra.
No tenim problema de font.
Mira-ho en un altre ordinador i comprova-ho si allí es veu perfectament.

Anònim ha dit...

Buenó, son coses a les que estem acostumats. Poden dir missa, les coses son com son. També han dixat casi mil factures sense pagar.

Pedro ha dit...

La verdad es que no entiendo esa fijación del grupo popular en tratar por todos los medios de desprestiguar al Gobierno actual.

Visto y leido lo publicado en los diferentes médios, la mayoria de la gente, que aunque a algunos les pueda parecer, no somos idiotas, llega incluso a exasperarnos.

Esta actitud casi enfermiza en tratar de intoxicar la opinión pública con toda una sarta de mentiras, llega a producir un hastío inenarrable.

Además, con cada nueva mentira pillada y publicada a los cuatro vientos, consiguen que personas como yo que nos interesa el tema político (por lo que nos incumbe como vecinos) pero sin apasionamientos, tengamos una imágen absolutamente negativa de este colectivo.

Señores del partido popular. Hagan oposición sin caer en el esperpento, que seguro que pueden hacer un control de la gestión del nuevo Ayuntamiento seria, coherente y digna. Respeten a sus votantes, que seguro muchos de ellos estarán avergonzados por el espectáculo de lobos famélicos que estan ustedes dando.

Como decia mi difunto abuelo, no solo hay que ser un señor. Tambien parecerlo. Tambien me gustaria felicitar a toda la gente de este blog, puesto que tienen ustedes un gran nivel en el tratamiento de las diferentes informaciones que aparecen publicadas. Continuen asi, informandonos, aunque evidentemente esta claro que su tendencia es completamente opuesta a la de los señores del partido popular de Tavernes.

Señores del pp. No es bueno jugar a las mentiras. Al final, se coge más pronto a un mentiroso que a un cojo.

un ciudadano escarmentado ha dit...

VAYA PP COMO VAS QUEDANDO PUES TU MISMO TE VAN SALIENDO LAS MENTIRAS Y LOS GASTOS NO JUSTIFICADOS LO BUENO PARA TI SR. VIDAL ES QUE NO SE TE PIDEN RESPONSABILIDADES QUE SINO YA TENDRIAS SITIO EN PICASENT Y SINO DEVUELVE TODO LO NO JUSTIFICADO Y NO CRITIQUES A LOS QUE HOY GOBIERNAN EN EL AYUNTAMIENTO Y DEJALOS TRABAJAR Y QUE VAYAN SACANDO LOS TRPOS SUCIOS DEL ANTERIOR GOBIERNO Y QUE NOS ENTEREMOS TODO EL PUEBLO DE LO QUE HABEIS HECHO

El tio de la vara ha dit...

Que collons fan eixos a la foto?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Son tots els polítics que estaven presenta a la inauguració del Camp de Futbol 7 Vergeret.

Són per demostrar que hi havia prou regidors, d'un color o altre, per poder tindre clar i saber que l'alcalde va reconéixer la tasca del anterior govern en el projece d'este camp.

Un reconeixement al treball del PP en les infraestructures esportives en legislatures anteriors que ja va dir en la presentació del Tavernes UD, i que en un cas i l'altre varen ser aplaudides.

No comprenem per tant, i així ho diguem, perquè el PP diu en la seua nota de premsa que Juan es va apropiar de tot, quan va donar a cadascú el que era seu.

Enginier ha dit...

Per què el PP fa l'oposició que fa, no ho entenc. Quant ells estaven al govern l'oposició criticava coses que no eren trivials ( Alta tensió, PAI's, despilfarro economic, etc.) Ara l'oposició de que fa crítica, que si no els agra com netegen les canyes del riu, que no els agra que com informen del tractament de les palmeres, que si fan montons de nenya per les paelles. Acas la politica ja no es una cosa seria. Ho la cosa canvia o aço pareixera el pati d'una guarderia i els problemes per resoldre

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Creo que ya esta bien de mirar hacia atrás, miremos todos hacia adelante , dejémonos de ponernos o quitarnos medallas o dentro de tres años, todos al Servef, tenemos 4 millones de problemas más acuciantes, si mirais hacia adelante en el camino nos econtraremos, hacia atrás ni para coger impulso.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Por cierto, hoy por motivos profesionales he podido visitar la piscina y debemos cambiar el nombre por el de complejo deportivo, pues hay tres piscinas, sauna,baño turco,cuatro pistas de paddel y más de 500 m2 para gimnasio, más otros 100 más para un tatami, una pasada de complejo y un orgullo de tenerlo aquí, en Tavernes, a ver si lo podemos poner en marcha pronto, pues se está deteriorando de estar cerrado.
Por cierto, el señor que se bañaba en ella no era ningún delincuente que entrara allí ilegalmente, era la persona contratada por la concesionaria para mantener el complejo, la cual ha dejado de hacerlo por no cobro.