L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Demà comença la participació de Tavernes al projecte Comarques en Blanc i Negre de la Diputació este mes d'octubre



Els tècnics del Museu Valencià d'Etnologia es desplaçaran a la Casa de la Cultura demà dimecres dia 5, i els dies 7, 13, 18, 21 i 25 d'aquest mes, en horari de 10:00 del matí fins les 14:00 hores, dins del projecte "Comarques en Blanc i Negre" de la Diputació de València. El Museu Valencià d'Etnologia inicia a la capital de la Valldigna la seua campanya de recollida de fotografies "Passa la foto", que pretén recuperar la memòria gràfica de les nostres terres amb la recollida de fotografies fetes des dels seus orígens fins a finals dels anys 60.

Qualsevol particular podrà dur les seues fotografies, què seran escanejades i retornades immediatament als seus propietaris, adjuntant-los una còpia digital de les fotos. També podran ser dipositades a la Casa de la Cultura fora d'este horari a partir del dia 5.
 
Segons la regidora de Cultura, Pilar Altur  quan la Diputació  va comentar l'activitat,  al govern municipal li va semblar una iniciativa d'allò més interessant perquè amb cost cero per a les arques municipals  es pot augmentar l'arxiu fotogràfic local  amb el recull d'una sèrie d'imatges que pertanyen a la nostra memòria col·lectiva. El recull servirà per a fer una exposició on tots els veïns i veïnes podran gaudir de les imatges que passarà a formar part del patrimoni gràfic local que romandrà a l'abast de tots els ciutadans.

La temàtica desitjada son imatges de la societat tradicional, activitats de la vida quotidiana, el treball, els oficis, el camp, l'industria, les festes, el dia a dia. Amb tot el material recollit en esta campanya, s'editarà un llibre.

-

3 comentaris:

Marta L. ha dit...

Han passat els cent dies de gràcia que mereix tot Govern, i en matèria cultural no es veu ni s'endevina cap actuació o línia d'actuació continuada. ¿Seguim depenent dels esdeveniments que vénen de la Diputació (aquest projecte conjunt de Comarques en Blanc i Negre, el teatre, etc.) o de l'exhibició de tall de pernil, la degustació de formatges i el tast de vins programats per a commemorar el pròxim 9 d'octubre? Seguim depenent dels actes puntuals? Pobríssim tot plegat.

Indesidenter ha dit...

Xe, que impacients/es que sou. Havem estat 12 anys aguantant i sense dir ni mu, i ara ja estem demanant "el oro y el moro".

Per què no deixem treballar en pau i a vore, d'ací tres, quatre anys que ha resultat? I si no fan res aleshores, critiquem.
Desfer un projecte o programa cultural és molt fàcil. Assignació zero i mort d'inanició. Montar-ne un del no res, deu ser molt complicat. Fins i tot encara que el sobren els euros, que no és el cas.
No sóc cap expert, però muntar tota una linia de treball en matèria cultural que abrace totes les facetes (o moltes) ocupa temps i esforços i diners, que enguany tots sabem que no els hi ha.

Perquè no esperem al 2012, una vegada passada l'època d'influència "pressupostària" del PP, per vore que van fent?

Pense que necessiten més ànims i voluntat d'ajuda que no pals, i una altra cosa, vulgam o no moltes coses culturals passen per Diputació. La pela és la pela. I tot no és roí. Simplement cal saber triar.

Enrique Estruch i Ferrando ha dit...

Quiero hacer donación de un diccionario centenario de lengua castellana a alguna entidad que lo cuide y lo conserve, pues es un recuerdo familiar muy querido y se me está estropeando, ¿alguien me puede decir si dentro de este u otro proyecto cabría dicha donación, o a la biblioteca municipal o similar? Gracias.