L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 21 de gener del 2024

L'ORATGE: Torna la calor, amb temperatures més propies de la primavera durant el dia

 

El pas de la borrasca Joan pel nostre territori ens ha dit un període de pluges -ja acabat- amb menys precipitacions de les que tot hauríem volgut. A més, el període de fred que podíem esperar amb l’entrada de aire fred del nord no ha estat tant. 

I la novetat més cridanera és que aquesta setmana pròxima ens afectarà plenament l'anticicló (el mapa superior la seua localització demà dilluns) i tindrem una pujada general de temperatures, no normals ni habituals per aquesta segona quinzena de gener, quan entrem en el ple de l’hivern.

Quan a pluges cal indicar que les quantitats arreplegades a la Valldigna han estat, segons AVAMET, de l’ordre següent.


- Barx 36 litres
- Benifairó 32 litres
- Simat 25 litres
- Tavernes Partida Nova 33 litres
- Tavernes Sequers 37 litres
- Tavernes Ull de Bou 39 litres.

I de nou, com hem dit torna l’anticicló, potent i centrat al damunt de la península, cosa que facilitarà l’entrada d’aire més càlid, amb màximes que poden superar els 20º o més les hores centrals del dia.  Un oratge quasi més propi de la primavera.

I l'hivern per a quan? Ningú no és capaç de predir-ho. El temps s'ha tornat boig i cada dia que passa confirma més i millor com afecta el canvi climàtic, evident malgrat que hi haja gent que s'entesta en negar-lo.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos a l'hora de concretar-ne la informació.