L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 14 de gener del 2024

Ja no en queda res, de la factoria principal de Federico Giner SA

 

Ja no queda res. El conjunt de naus industrials que constituïren la factoria més moderna de l'empresa Federico Giner SA de Tavernes han desaparegut víctimes de la piqueta i de les màquines demolidores. En el seu lloc ara llueix una gran explanada que es prepara per acollir un centre comercial. Us oferim unes imatges del passat divendres a primera hora.

 

 

 

 

Primer va ser la desaparició de les naus que van ser l'origen de la fàbrica, en els carrer Sant Josep, Sant Pere i Papa Joan XXIII, el solar de les quals ocupen avui dia en part edificacions d'habitatges. Els que no estan construïts s'han convertit en un parc i en zona d'aparcament a l'espera, en aquests dos casos, d'una destinació definitiva en ser solar propietats de la Sareb i amb interés municipal de la seua compra. 





 

El solar de les naus de la factoria al costat de la comarcal Tavernes-Llíria serà ocupat per un centre comercial que, com hem informat altres ocasions, amb el nom de "La Valldigna" ocuparà la superfície  total estimada de 17.000 metres quadrats, dels quals 6.500 estaran construïts i ocupats per tendes i establiments comercials i la resta per zona d'aparcament per a 250 vehicles.

Testimonis de la història de Tavernes del darrer segle desapareixen i només podran ser recordats dins de la memòria col·lectiva, els llibres d'història sobre la ciutat o les imatges i fotografies que es puguen conservar. Unes imatges ja per a la història.

 

 

 

 

Les obres d'aquest nou centre comercial s'iniciaren amb la retirada d'amiant a finals de l'any passat, continuaren amb la demolició de les naus i ara continuen amb la preparació de la construcció final, prevista a inaugurar a principi del 2025.