L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 22 de gener del 2024

Què cal menjar i beure quan passem una grip o un refredat?

 

L'hivern és l'època de l'any en la qual es produeixen més infeccions de les vies respiratòries superiors, els refredats i la grip són molt freqüents en adults i menuts i, per desgràcia, no hi ha un tractament que els elimine una vegada els hem contrets.

El sistema immunitari del nostre cos lliura una batalla diversos dies per a eliminar els patògens i regenerar els teixits afectats. Els virus que causen el refredat i la grip ataquen a les mucoses de la gola i les cèl·lules del teixit epitelial de les vies respiratòries. Durant eixe temps patirem congestió nasal, mocs, mal de gola, tos, malestar general i en alguns casos una mica de febre.

El menjar i la beguda no canviarà la duració de la grip o el refredat, però alguns aliments ajuden a que el cos dispose dels nutrients necessaris per a curar-se i a suportar els símptomes.

 


Els nutrients que no poden faltar


Aigua: totes les reaccions químiques de les cèl·lules consumeixen aigua i cal assegurar-se que es rep suficient hidratació, encara que s'ha vist que la grip i els refredats no ens deshidraten més del normal.

Proteïnes: cal regenerar les cèl·lules mortes en la infecció i per a això són necessàries les proteïnes com a material bàsic per a aquest procés.

 Zinc: els suplements de zinc redueix la duració i la gravetat del refredat comú segons els estudis. La millor font de zinc són les ostres, però també es troba en abundància en la carn roja i el pollastre.

 Vitamina C: encara que la vitamina C no serveix per a previndre els refredats o la grip, prendre-la durant una infecció redueix la gravetat dels símptomes.

Antioxidants: una combinació de compostos amb propietats antioxidants aconsegueix previndre i reduir la duració de la grip. La fórmula inclou la citada vitamina C, vitamines A, B2, B5, B12, àcid fòlic, vitamina K1, magnesi, seleni, N acetilcisteïna, resveratrol, curcumina i quercitina.

 



 
Sopes, mel i altres remeis casolans

Sopa de pollastre: remei tradicional amb molts dels nutrients citats abans. En concret, les verdures i el pollastre de la sopa proporcionen les vitamines i minerals que regulen la inflamació (no la detenen). Les sopes casolanes van funcionar millor que les comercials en l'experiment.

Mel: la mel té propietats antibacterianes i antivíriques. Una cullerada de mel és efectiva per a reduir la tos en xiquets.

Iogurt i fermentats: encara que no és un remei molt tradicional l'Espanya, els aliments fermentats amb bifidobacteris activen les cèl·lules naturals del sistema immunitari i redueixen la gravetat i duració de la grip i el refredat.

Què no prendre

Sucre: els nivells alts de sucre en sang fan que el virus de la grip cause danys majors en el teixit dels pulmons. Per això prendre begudes ensucrades o sucs no és recomanable.

Alcohol: té propietats analgèsiques i pot semblar que alleuja els símptomes, quan en realitat augmenta la inflamació i pot deixar-nos desprotegits contra les infeccions.

 

Text basat, extractat i traduït de l'article de "eldiario.es" ¿Qué debemos comer y beber cuando pasamos una gripe o un resfriado?