L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 8 de gener del 2024

El Centre de Salut vacuna majors i menuts contra la grip i el covid-19 sense cita prèvia a partir d'avui dilluns

 

 

A partir d'avui dilluns, dia 8, el Centre de Salut de Tavernes, com a la resta de centres de salut del País Valencià, administraran les vacunes contra la grip i el COVID-19 sense necessitat de cita prèvia, tot amb l'objectiu prioritari d'augmentar la immunització enfront del fort repunt d'infeccions respiratòries.  Fins el dia 12, l'horari és de 13 a 15 hores (de la 1 a les 3 de la vesprada)

Nomes caldrà demanar la vacunació al mostrador de cada centre de salut. La mesura afecta els majors, però també els menuts i menudes de casa, que poden vacunar-se en els centres de salut i ambulatoris amb servei de pediatria, cas de Tavernes.

Les mesures de la Conselleria de Sanitat en els centres sanitaris del País Valencià volen fer front al recent repunt d'infeccions respiratòries, que suposa una incidència de 1.501 casos per 100.000 habitants la darrera setmana. 

Es recupera l'ús obligatori de les màscares en centres sanitaris

Els hospitals, centres de salut i ambulatoris - cas del Centre de Salut de Tavernes-  tal com indica la instrucció de la Direcció General de Salut Pública, remesa als departaments de salut valencians. La instrucció inclou les persones simptomàtiques en espais compartits, professionals que atenen casos simptomàtics, personal d'Unitats de Vigilància intensiva i àrees amb pacients vulnerables, urgències hospitalàries o d'atenció primària, i espais amb concentració de pacients i familiars.

Aquestes instruccions van acompanyades de mesures especials assistencials, a l'hora que s'ajusta la programació quirúrgica per a atendre la demanda, reforçar les plantilles, potenciar els serveis d'atenció domiciliària i col·laborar estretament amb la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. A més, es buscarà la col·laboració públic-privada per a reduir qualsevol tensió assistencial.