L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 18 de gener del 2024

Compromís denuncia el retall i paralització de les inversions del govern PP-VOX del Pla Convivint a Tavernes, Gandia i Oliva.

 

Compromís ha denunciat que el nou govern de la Generalitat (PP-VOX no actúa per fer efectives les inversions en infraestructures de Benestar Social compromeses a la Safor-Valldigna dins del Pla Convivint. La formació valencianista lamenta l’obscurantisme i opacitat del govern PP-VOX sobre les infraestructures planificades pel govern del Botànic en serveis socials planificades la passada legislatura passada en la Safor-Valldigna i que han vist retallada la consignació pressupostària en el 2024.  

Aquestes inversions afecten a  Gandia a un centre de diversitat funcional, a Oliva, a un Centre de Dia per a persones majors, un altre de rehabilitació i inserció social, a més d’habitatges assequibles mentre que a Tavernes no se’n sap res del Centre de Dia acordat. El Pla Convivint, dirigit en l’anterior legislatura per Mónica Oltra i Aitana Mas tenia com a objectiu que cada usuari tinguera una plaça en un Centre de Dia com a molt a 20 minuts de sa casa i una plaça de residència a 30 minuts del seu domicili, entre altres qüestions.  

A Tavernes el consistori gestiona aconseguir des de la passada legislatura sol dotacional amb diverses converses amb la Sareb: “Teníem molta il·lusió també en fer-hi un Centre de Dia per a persones majors, a més dels habitatges tutelats per a víctimes de la violència masclista. De tot això, a hores d’ara ni en sabem res ni veiem consignació pressupostària. Només ens queda l’esperança que iniciatives plantejades per Compromís en les Corts Valencianes donen resultat”, ha explicat el regidor de Compromís de Tavernes, Enric Cunyat. 

 


 

Esmenes per a inversions en benestar social rebutjades per PP-VOX

Compromís va presentar esmenes als Pressupostos del 2024 de la Generalitat per tal d’impulsar les actuacions previstes a Tavernes, Gandia i Oliva, esmenes que foren rebutjades pel PP i VOX i no contemplades en el pressupost d’enguany.

Davant d’això Compromís plantejarà iniciatives parlamentàries per tal d’obligar el govern de Mazón a pronunciar-s’hi.  La diputada Nathalie Torres ha manifestat que “estem traslladant totes aquestes demandes a iniciatives parlamentàries per obligar el govern de Mazón a què siga clar i diga a la societat valenciana quin és el seu pla d’infraestructures tan necessàries per a una població cada vegada més envellida i amb una diversitat de casos tan gran”.

La diputada de Compromís a les Corts, Nathalie Torres, acompanyada dels regidors de Gandia, Oliva i Tavernes, Alícia Izquierdo, Yolanda Balaguer i Enric Cunyat, respectivament, a més del vicepresident de la Mancomunitat i alcalde de Ròtova, Jordi Puig, han comparegut davant del  Centre Especialitzat d’Atenció a Majors, el CEAM, per denunciar les actuacions de govern del PP-VOX, que en els primers pressupostos  han retallat o paralitzat les inversions compromeses a la comarca.