L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 7 de gener del 2024

L'ORATGE ACTUALITZAT: Avis especial de l'AEMET sobre les previsions de pluja i fred per a la setmana vinent

 

L’anticicló sobre les illes britàniques i la formació d’una borrasca a l’oest del sud peninsular ajudarà a l’entrada de vent del nord-est, fred i sec per ser continental. Però la zona de baixa pressió recorrerà el sud peninsular cap a l’est i a partir de dimarts les pluges poden afectar primer part d’Andalusia i la regió de Múrcia arribant per la vesprada al País Valencià. Son a hores d’ara les previsions de l’oratge.

 


 

A partir de dimarts tindrem la borrasca damunt nostre. Per tant caldrà estar pendents de la pluja i possibles nevades, segons zones, perquè el pas de la borrasca en el seu recorregut pel Mediterrani cap al nord ens enviarà vent humit de la mar afavorint les pluges. La previsió és que ploga a Catalunya, les Illes Balears i a les comarques de Castelló i València. 

 

Situació del dimecres a 13 hores segons Meteociel

Tot apunta a un allunyament de la borrasca a partir de dijous cap endins del Mediterrani i per tant deixaria de ploure.

S’esperen nevades majorment a les serres de l’interior de Castelló, amb cota de neu entre 600-800 metres, però el model americà de predicció no descarta que neve a les serres de l’interior i del sud de València i nord d’Alacant. 

Les temperatures a la baixa en tots aquests dies, tant les màximes com les mínimes. Al quadre de dalt podeu comprovar les temperatures previstes per a Tavernes la setmana vinent. 

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos a l'hora de concretar-ne la informació.