L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dilluns, 21 de febrer del 2022

PLE DE FEBRER 2022: L'Ajuntament aprova la "declaració institucional" promoguda pel PP perquè canvie el Reglament de Costes

 

El consistori valler va aprovar en el passat ple una “declaració institucional” a proposta del PP on, entre altres, es s’exigeix al Ministeri de Transició Ecològica actuacions d’urgència en la costa de Tavernes "que frenen la regressió costanera i minimitzen els efectes dels temporals a més de dotar el pressupost que cal per regenerar la platja". La proposta com a tal "declaració institucional" va ser aprovada per unanimitat.

El text aprovat pel consistori demana que fins a l’execució de les obres de protecció, es duguen a cap les obres de protecció i regeneració que calguen per mantindré en perfecte ús la conservació de les platges i que després d’un temporal es mantinga en la major excel·lència possible.

 

Així mateix, el ple es posiciona a favor i demana el desistiment de la reforma del Reglament de la Llei de Costes que ha estat en exposició pública i que es modifique amb una nova proposta que reculla les al·legacions presentades pels afectats del literal valencià.

El text presentat pel PP i aprovat i fet seu per l’Ajuntament com a "declaració institucional" indica sobre el reglament de la Llei de Costes que afavoreix a l’Administració en contra dels drets dels ocupants de la costa. L’Ajuntament la rebutja per considerar arbitràries propostes com que en la delimitació del domini marítim-terrestre s’indique que “en lloc de ser on arriben les ones en els majors temporals i això s’haja aconseguit 5 vegades en 5 anys, només siga suficient una vegada“. 

 

 

O també “que no existesca la possibilitat de revisar les delimitacions  cap a la mar si es verifica que no ha arribat onatge a una zona en 50 anys, o prohibir concessions o prorrogues quan les obres i instal·lacions tinguen un cert risc de ser aconseguides per la mar, així de genèric. O que els passeigs deixen de ser llindar fix de la ribera de la mar”.

L’Ajuntament donarà trasllat d’aquesta declaració institucional al Congrés, Senat i Corts Valencianes.