L’Ajuntament de Tavernes du a cap els tràmits previs per iniciar les obres del Pla Edificant previstes a la nostra ciutat, i entre aquests és troba la redacció dels estudis geotècnics, un pas que és imprescindible per a la reforma dels centres.
“Aquest tràmit és licitarà per a tots els centres públics on hi ha previst projectes de millora i rehabilitació, o siga que afecta a l’IES "Jaume II el Just" però també als CEIPss Divina Aurora, Magraner, Alfàndec i Sant Miquel” ha confirmat el regidor d’Urbanisme Josep Llàcer.
Les previsions del govern municipal és començar pel CEIP Sant Miquel, atés
que és el centre que menys reformes i millores ha tingut en les últimes
dècades, i que potser per això també és el que gaudirà d’un major volum d’obres
i d’inversió, calculada en 4’5 milions d’euros. El centre es distribueix en dos edificis: el principal, on hi ha l'Educació Primària, i un edifici pròxim, entre el carrer Sant Benet i el carrer Simat, on hi ha l'aulari d'Educació Infantil.
La voluntat de l’Ajuntament és iniciar les obres el mes de setembre del 2023, segons ens ha confirmat el regidor. “Estem treballant en l'adjudicació i la redacció del projecte i la direcció d'obra, amb el objectiu de poder licitar i adjudicar el primer semestre de 2023” ha concretat Josep Llàcer.
Centre d'Educació Infantil |
Els documents bàsics ja estan revisats per la Conselleria d’Educació i contemplen la demolició de l’edifici de les antigues cases dels mestres, actualment amb les plantes superiors inaccessibles, i això permetrà executar una ampliació de l'edifici principal en els laterals i crear una nova planta, amb la qual cosa el centre disposarà de tindrà quatre en total, incloent-hi la platja baixa.
“Ara tenim un edifici principal amb planta baixa i dues altures, on s’allotgen les aules dels alumnes de Primària, els despatxos i algunes dependències comunes, però falten aules i més sales per a Laboratoris, i altres usos que comporta actualment una educació de qualitat. I això és el que fa més urgents els obres" confirmava el regidor de Compromís.
L'Ajuntament
prepararà una parcel·la pròxima a la muntanya qualificada com a sòl esportiu i
dotacional per a instal·lar 15 aules prefabricades provisionals on s'ubicaran les classes dels alumnes de Primària, de primer a sisé, mentre duren els treballs. “Només es desplaçaren els alumnes de
Primària. Els d'Infantil eixiran de l'aulari, actualment en un edifici diferent
del principal, quan hagen d'anar al centre nou” ha remarcat Llàcer.
EL PROJECTE
El projecte d’obres a executar en la parcel·la que ocupa el CEIP Sant Miquel està valorat, tal com ja vam publicar en el seu moment, en 4.544.810,33 d'euros i les actuacions crearan més aules i dotaren el centre de més espais, com sala de professors, de reunions i atenció als famílies, entre altes, a més dels aularis.
També, tal com vam informar en el seu moment i contempla la memòria d’obres aprovada per Conselleria d’Educació, es preveuen un conjunt de millores com l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat del centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs.
Per tal d'avançar en la planificació de les obres, fa només uns mesos la regidora d’Educació Fina Vercher i el regidor d’Obres Públiques, Josep Llàcer, ambdós de Compromís, i l'arquitecte municipal Juan Tormo mantingueren una reunió amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia.
La reunió va deixar clar que el lloguer i muntatge de les instal·lacions prefabricades és a càrrec de la Conselleria, mentre que l’Ajuntament ha de preparar els terrenys municipals sobre els quals s’alçaran les aules provisionals així com totes les connexions dels serveis que es necessiten (llum, aigua, telèfon…). La planificació contempla que les instal·lacions provisionals es muntaran durant l’estiu de 2023 perquè l’alumnat puga iniciar en elles el curs 2023-2024.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada