L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 3 de febrer del 2022

Dissabte, dia 5 a les 19 hores, al monestir de Santa Maria de Valldigna: Concert de la flautista Silke Schulze i del llaütista Peppe Frana


El Centre Internacional de Música Medieval de la Valldigna (CIMM) oferirà el dissabte 5 de febrer a les 19 hores un recital a càrrec de la flautista Silke Schulze i del llaütista Peppe Frana. El recital és una experiència única per a conéixer com poden arribar a fluir les formes musicals al llarg del laberint que constitueixen els cànons estètics medievals.

A més del domini magistral de l'instrument dels intèrprets, cal d'un art mental que es materialitza en tocar de memòria. Aquesta habilitat requereix de molta concentració i és imprescindible per a recordar i poder seguir correctament els diferents girs de les fórmules melòdiques que s'hi necessiten. Això identifica la vertadera virtuositat que fa possible el joc amb la forma i la fórmula.

Aquestes són les virtuts de les quals havia de fer gala el músic de l'edat mitjana de cara a poder realitzar una "estampie", una sort de dansa que va ser molt popular durant els segles XIII i XIV, i que podia incloure veus en la interpretació, però que ens ha arribat de manera predominant com a peça instrumental. 


Peppe Frana i Silke Gwendolyn Schulze s'internen en aquest laberint dels sons de l'edat mitjana, amb l'ús de llaüts medievals i diversos instruments de vent del període, i emprant els coneixements sobre música antiga adquirits en prestigioses universitats d'Europa, però també treballant guiats per la intuïció i l'entusiasme.

El CIMM és un centre d'estudis i projecte educatiu que compta, per a dur a terme la seua activitat, amb els representants més reconeguts en l'àmbit de les  músiques des del  segle V al XV, els quals ens transmeten un model de fer i sentir, pensar i actuar, d'acord amb els principis de la música medieval, que és la base i els fonaments de totes les músiques posteriors i fins a l'actualitat.

Nota: resum traduït de la nota de premsa del CIMM en castellà.