L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimecres, 8 de desembre del 2021

Tavernes se n'ix de mare: 112 nous casos de Covid-19 i una IA de 1.733, com mai en la pandèmia



És trist i costa haver-ho de dir però... anem de mal en pitjor, o si ho volem dir en una frase molt típica vallera i que anem perdent: "hem carregat a cabàs i llegó" o amb un altra ben nostra també: "ens hem eixit de mare". 
 
No anem a amagar la realitat i, tant s'hi val, qualsevol de les dues és bona per qualificar una situació molt greu i que avui, en l'actualització de la Conselleria de Sanitat, es constata per tots els costat: amb 112 casos nous trenquem tots els registres que hem anat publicant al llarg de la pandèmia, i arribem també a un total de 2.155 persones infectades al llarg del temps que dura. Si pensem en la població que té Tavernes, 17.201 habitants oficialment, això vol dir que un 12'53% de valleres i valleres s'han infectat. 
 
Els nous casos han fet augmentar també els casos actius, fins a 299, i paral·lelament la Incidència Acumulada (IA) que trenca tots els registres que hem tingut fins ara en arribar a 1.733 per 100.000 habitants els 14 dies. 
 
Sabem que des de Salut Pública hi ha molta preocupació pel cas de Tavernes, que supera amb molt a Benidorm una ciutat de la qual s'havia parlat molt les darreres setmanes per la seua gran incidència, la més alta del País Valencià, però ara mateix i segons les xifres de Conselleria, només hi ha una IA de 636 a la ciutat alacantina, la tercera part que a Tavernes. Una dada perquè tots i totes reflexionem sobre què podem estar fent malament. 

Una situació preocupant, i que haurem de mirar en lupa d'ací una setmana, quan es noten els possibles efectes del pont festiu que acabem avui. Tot a les portes del Nadal.
 
Com a única dada positiva tenim que 72 infectats de setmanes passades ja s'han guarit i que avui no hem tingut cap defunció.
 
 Tot això queda ben reflectit en la gràfica superior on podeu observar l'evolució des de l'1 d'octubre, però on cal parar esment en les darrers setmanes quan les corbes s'enlairen cap a xifres exagerades en una tònica ascendent que per ara no veiem s'ature.

Resum de les dades d'avui segons l'actualització de la Conselleria de Sanitat 

 

 
 

     - Tavernes

Casos totals durant la pandèmia: 2.155  (era divendres  2.043)
Noves infeccions: 112 (el divendres 64)
Casos actius: 299  (el divendres 259)
Persones curades des de l'última actualització: 72
Incidència Acumulada: 1.733 per 100.000 habitants (era de 1.501 divendres) 
Defuncions totals: 53 (eren divendres 53)