L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

diumenge, 26 de desembre del 2021

Tavernes perd 3 milions per actuar urgentment en les nostre platges en ser rebutjada la proposta de Compromís pel vot en contra del PSOE

 

Tavernes s'ha quedat sense 3 milions per a les platges, cosa  que demanava Compromís fóra inclosa en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2022 i executar una actuació de emergència i de caràcter urgent  que evitara  l'afecció a les platges i al cordó dunar. El PSOE, amb altres grups minoritaris, van votar en contra.

El senador de Compromís Carles Mulet  en comentar la seua esmena ha lamentat que “el treball i les esperances perdudes de molta gent, la qual ha realitzat propostes per a tractar de canviar uns comptes que no donen resposta a aquestes qüestions,  i el cinisme i doble cara de PP i PSOE que, coneixent els problemes que vivim, s’obliden d’això quan arriben a Madrid a l’hora de redactar els pressupostos”.

L'esmena proposava una actuació d'emergència i urgent que s'avançava a l'anunciada pel Ministeri de  Transició Ecològica, que està en la fase de licitar la redacció del projecte. L'esmena de Compromís buscava pal·liar els greus problemes i danys que ocasionen els temporals en les nostres platges, tot considerant que amb prou seguretat poden passar 5 o 6 anys fins que s'inicien les obres del projecte futur anunciat, i pensant que cada any patim 3/4 temporals i cada vegada els danys en les costes valleres és més greu.

La zona urbana inundada per mig metre d'arena després d'un temporal

 

  

El PSOE i el PP de la mà a l'hora de rebutjar les esmenes sobre la costa valenciana

Carles Mulet ha criticat la jugada “totalment partidista sorgida del PP i per la supèrbia dels socialistes”, i ha lamentat que "la negativa dels principals partits, que són qui poden aprovar alguna de les esmenes que el territori valencià necessita, han optat pel sucursalisme i per tancar els ulls davant unes necessitats que coneixen i saben que estan profundament fonamentades, com és la situació que viu el nostre litoral i els poblats i nuclis tradicionals que acabaran sucumbint si ningú pren alguna mesura que mitigue els efectes del canvi climàtic”.

El senador valencianista ha manifestat que “Compromís plantejava partides molt raonables” i explicava que el conjunt d'esmenes, per valor de 44'85 milions, era per a la defensa i millora de diversos punts del litoral valencià amb actuacions que havien de ser frenar la regressió de les costes  i per a la recuperació i protecció dels seus sistemes litorals. Així a més de l'esmena dedicada exclusivament a Tavernes hi havia altres 4'4 milions  per a les platges de València i Castelló i altres 3 milions per a cadascun dels nuclis de Bellreguard, Nules i Torre de la Sal, a més d'altres 20 milions per als municipis del sud de Castelló com Almassora. 

El rebuid de les esmenes ha fet dir a Carles Mulet que “d’aquesta manera la costa valenciana continuarà tenint ridícules partides que no acontenten les autoritats dels municipis afectats, ni tenen en compte les necessitats ambientals, d’accés, de generació econòmica, de preservació del seu llegat cultural i front litoral”.

 

 

 

 

Transferencia de Costes per millorar les platges i el territori valencià 

El senador de Compromís ha assenyalat que el Govern central cada vegada més eludeix les seues competències en matèria d’inversions contra les inundacions, contra els efectes dels temporals, cedeix gratuïtament les seues carreteres, sense cap classe de compensació, mentre que són les autonomies, algunes molt mal finançades, com és la valenciana, les que acaben carregant-se de competències impròpies. 

Carles Mulet ha confirmat que “insistirem en la transferència de la competència de Costes, gestionada ara gestiona paradoxalment des de Madrid"  mentre que la seua transferència al País Valencià contribuirà a millorar tot el nostre territori sempre que "s'acompanye d’assessorament i finançament, ja que l’actual situació d’inacció no té sentit”..