L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimarts, 14 de desembre del 2021

INFORMEM i aconsellem llegir detingudament les normes de la vacunació dels escolars a partir de demà dimecres



Demà dimecres, 15 de desembre, arranca la vacunació de xiquets i xiquetes entre 5 i 11 anys, en els centres escolars. Es contempla la possibilitat d'estar acompanyats per un familiar en el moment de la injecció. La vacunació de l’alumnat entre 5 i 8 anys es farà quan ho disposen les autoritats sanitàries i serà notificada també als centres.

Les conselleries implicades, Educació i Sanitat, han remés una carta explicativa del procediment amb informació dels beneficis de la vacunació i el formulari perquè la família l’autoritze. La carta indica que els centres han de disposar de l’autorització al llarg del matí del dia d'avui. Es vol saber el nombre de xiquets per organitzar el procés, però ja s’avisa que cap xiquet o xiqueta es quedarà sense vacuna per no dur avui l’autorització.

Normes

La primera fase d’aquesta vacunació serà entre els dies 15 i 22 de desembre, amb vacunació de l’alumnat de 4t a 6é d’Educació Primària, és a dir, entre els 9 i els 11 anys. Es vacunarà també l’alumnat amb edats entre 5 i 11 anys matriculat en centres específics d’Educació Especial i aules específiques d’educació especial situades en els centres educatius ordinaris.

El centre de salut pública, en aquest cas de Tavernes, contactarà amb el centre per determinar l’horari i els dies de vacunació mentre per banda del centre ha d’habilitar un espai com a punt de vacunació, a ser possible amb entrada i eixida diferents.

El centre disposarà d’una àrea d’identificació previ a la de vacunació i el personal del centre educatiu ajudarà a la identificació de l’alumnat i donarà l’autorització emplenada i signada. També cal disposar d’un espai de postvacunació on el personal sanitari puga fer l’atenció a qualsevol problema produït després de la vacunació.

L’alumnat, en el moment de la vacunació, seguirà el circuit establit, amb l’ajuda del personal del centre per organitzar l’entrada al punt de vacunació. Els tutors acudiran a l’espai de vacunació amb l’alumnat del seu grup que tinga l’autorització i romandrà a la porta d’entrada de l’espai de vacunació fins que tot l’alumnat del seu grup s’haja vacunat.

Es garanteix la confidencialitat sobre l’alumnat que es vacune, i les dades no tindran cap difusió ni dins ni fora del centre. Per banda de la direcció del centre ha de prendre mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions quan acabe la jornada de vacunació.

Motius per no autoritzar la vacunació

Els motius perquè els pares no autoritzen la vacunació poden ser:

-  reaccions al·lèrgiques greus o immediata a dosis prèvies de vacunes o algun dels seus components (contraindicació absoluta)

-  haver passat la COVID (amb símptomes o sense en les últimes 4 setmanes)

- -patir alguna malaltia aguda moderada o greu o febre de més de 38°

-  haver tingut una reacció al·lèrgica a altres vacunes o tractaments injectables

-  estar rebent tractament davant de COVID-19

-  estar rebent tractament crònic amb anticoagulants

- Els pares rebugen la vacunació.

Un acompanyant per estudiant

Sanitat i Educació, per facilitar el procés de vacunació en els centres educatius i atenent el component emocional dels menuts permet que, si els familiars ho consideren necessari, un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació.

És molt important evitar les aglomeracions i, per tant, els familiars que acompanyen han de seguir les següents pautes per complir les mesures de seguretat i higiene necessàries en els centres educatius.

- companyia d'un membre de la família per menor

- acompanyament exclusivament en el moment de produir-se la vacunació

- el/la familiar haurà d'estar en l'horari previst pel col·legi i en el lloc acordat

- finalitzada la vacunació del menor, el familiar abandonarà el centre educatiu.

- no es permeten aglomeracions de persones dins del recinte del centre escolar.

- no es podrà interactuar amb altres grups bambolla diferents al del propi fill o filla.


Sempre s’han de respectar les mesures de seguretat, l'ordenació dels fluxos de persones i higiene establides pel centre, l’ús de la màscara i el manteniment de la distància interpersonal.