L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dijous, 9 de desembre del 2021

Conselleria d'Educació i l'Ajuntament s'han reunit avui per avançar en la planificació de les obres del pla Edificant.


 

La regidora d’Educació i el regidor d’Obres Públiques de l’Ajuntament de Tavernes, Fina Vercher i Josep Llàcer, de Compromís, i l'arquitecte municipal Juan Tormo, s'han reunit avui amb el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, per abordar la marxa del pla Edificant de construcció i millora d’infraestructures educatives a aquest municipi de la comarca de la Safor.

La regidora d’Educació, Fina Vercher, i el regidor d’Obres Públiques, Josep Llàcer, han assenyalat que “el consistori i la Conselleria continuen donant passos endavant per a millorar els centres educatius del municipi, amb l’objectiu de dotar de nous serveis i garantir aules dignes a tota la comunitat educativa vallera”. 

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha anunciat als dos regidors de Compromís  que “al llarg del primer trimestre de 2022 conclourà la tramitació de la delegació de competències de les obres d’ampliació del CEIP Magraner, on la conselleria invertirà 2,2 milions d’euros”. A partir d’eixe moment, s’enviarà la proposta de delegació de competències a l’Ajuntament perquè el Ple municipal aprove la seua acceptació.

La nova delegació per millorar i ampliar el CEIP Magraner, segons ha assenyalat Víctor Garcia, suposa “que la inversió del departament del conseller Vicent Marzà en la modernització dels centres educatius de Tavernes superarà els 22 milions d’euros i es farà  en cinc actuacions que gestionarà l’Ajuntament de Tavernes. Això, a més de permetre la qualitat educativa del municipi tindrà també un impacte econòmic en la ciutat al generar més de mig miler de llocs de treball en el sector de la construcció”.

 

 

Ubicació provisional de l'IES Jaume II el Just i el CEIP Sant Miquel

Durant la reunió s'ha estudiat la ubicació de les instal·lacions provisionals que allotjaran a l’alumnat durant les obres de nova construcció de l’IES Jaume II El Just i l’ampliació del CEIP Sant Miquel, dues actuacions que l’Ajuntament ja està preparant els plecs de condicions per a licitar la redacció del projecte de construcció.

La inversió en el lloguer i muntatge de les instal·lacions prefabricades és a càrrec de la Conselleria, mentre que l’Ajuntament ha de preparar els terrenys municipals sobre els quals s’alçaran els centres provisionals així com totes les connexions dels serveis que es necessiten (llum, aigua, telèfon…).

La planificació que han acordat avui Educació i Ajuntament és que les instal·lacions provisionals d’ambdós centres es muntaran durant l’estiu de 2023 perquè l’alumnat puga iniciar en elles el curs 2023-2024.

Cal recordar que en la construcció de nou de l’IES Jaume II El Just la Conselleria invertirà 11,5 milions d’euros i altres 4,5 milions en l’ampliació i modernització del CEIP Sant Miquel. Les altres dues actuacions del pla Edificant ja delegades en l’Ajuntament de Tavernes  són les ampliacions del CEIP Alfàndec, amb una inversió de superior als 824.000 euros, i del CEIP Divina Aurora, on es destinaran més de 3 milions d’euros.