L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dijous, 17 de juny del 2021

Lluita nocturna contra el morrut roig de les palmeres per evitar molesties al veïnat

 


L'ajuntament de Tavernes està duent a terme aquesta setmana un conjunt de faenes de fumigació contra el morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus ) , tant en les palmeres del poble com de la platja. Les tasques s'efectuen en horari nocturn per a evitar molèsties als i les vianants i afeccions al trànsit, i està previst que finalitzen demà divendres.
 
 

El morrut roig és un insecte que viu a les palmeres i que afecta a espècies com la palmera canària, la datilera i també se n'ha vist en les washingtònies. L'insecte viu i s'alimenta a les bases de les fulles i dins del tronc, per tant és difícil de vore i el podem trobar en les formes d'ou, larva, capoll i adult. 

El morrut roig completa un cicle cada tres a quatre mesos i per tant en un any pot haver-hi tres generacions. La femella pon de 300 a 400 ous, cosa que ens parla de la capacitat reproductiva i de la colonització que pot portar d'unes palmeres a altres en ser els insectes capaços de volar de 4 a 5 kms. Com és conegut, aquesta plaga ha afectat les palmeres de Tavernes i de pràcticament tots els pobles valencians, moltes de les quals han mort, d'ací la necessitat de dur un control i seguir un pla de fumigació i eradicació continuat.

 No són les úniques tasques que efectua l'Ajuntament contra les plagues i al llarg de l'any es du a cap  una campanya especifica de tractament i lluita contra vectors en les diferents zones del terme municipal, i que tenen com a finalitat el control d'un conjunt de plagues (mosques, mosquits, etc.) davant l’arribada de la calor que ja es deixa sentir aquest dies.