Parlàvem a l’anterior article dels procediments administratius i avui cal enllestir i parlar d’un tema important: ús i funcionament de la piscina, la viabilitat econòmica i dels sistemes de l’explotació.
Paral·lelament a tot el procés, l’Ajuntament iniciarà els estudis de viabilitat de la piscina, és a dir els previstos costos de manteniment, de personal, usuaris que calen, preus, etc i etc.
Un estudi molt important perquè donarà la realitat de la piscina coberta i això permetrà decidir, una vegada acabada, el model tipus de gestió que cal aplicar-li.
L’estudi de viabilitat és el document clau per prendre la decisió final sobre el tipus de gestió que pot ser:
1. Concessió de serveis: L’Ajuntament li atorga la concessió a una empresa, o siga li cedeix la instal·lació perquè l’explote, o siga oferesca el servei. És ni més ni menys que el tipus de concessió que es va donar a l’anterior adjudicatària. Ací cal indicar una matisació: la concessionària anterior havia de fer front a les obres de la piscina, ara se li atorgarà una instal·lació esportiva completament acabada i sense que haja d’invertir res.
2. Prestació de serveis: L’Ajuntament nomena uns responsables públics, o siga uns funcionaris, que s’encarregaran de la gestió de la instal·lació, però es contractaran tots els serveis que calguen per al funcionament (socorrisme, etc).
3. Gestió directa integra: L’Ajuntament assignarà i contractarà tota la plantilla (administratius, socorrisme. .. ) o siga, tot el personal que cal. El manteniment (aparells, etc) els contractarà a empreses de fora.
Amb independència de tot això, cal també fer esment a una apartat molt important i que segur l’Ajuntament ja s’està plantejant: les despeses, el cost de manteniment de la piscina i més si l’Ajuntament està ben implicat (punt 2 i 3 ) en la gestió. Caldrà fer contractes de manteniment i reparació de maquinària, de calefacció, humidificació, etc i també cal considerar el cost de personal que serà important (administratius, socorrisme, etc).
L’estudi de viabilitat – del qual ja hem parlat- ho deixarà clar però, i per les referencies que tenim de piscines semblants de localitats pròximes a la nostra, eixes despeses suposen anualment quantitats entre 650.000 i 700.000 euros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada