L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dijous, 24 de juny del 2021

Ens han eliminat de la promoció d'ascens, però ens alçarem, tornarem a lluitar i, vencerem... perquè som la UE Tavernes

"Amunt les mans, que açò és un atracament" és l'expressió que cantaven els afeccionats vallers per expressar la sensació i desolació que va viure ahir tota la família de la UE Tavernes, des de jugadors, entrenador i directiva fins els afeccionats, que van viatjar al Camp del Canó amb tota la il·lusió, transformada en impotència i cabreig.

El partit d'ahir, el de tornada entre el Tavernes i el Llíria, va finalitzar anit amb 2-0 per als edetans, que capgiraven el resultat 1-0 aconseguit pels rogets i per tant jugaran la final a Xàtiva el diumenge. Un resultat on va tindre molt a vore les decisions arbitrals, molt protestades pels jugador i sobre tots pel públic valler, amb targetes a Catxó i Seral només als primers compassos del joc, i després l'expulsió de Seral molt protestada per doble targeta en el minut 25: l'àrbitre convertit en protagonista i perjudicant el Tavernes, es carregava un partit que tot i el gol inicial del Llíria prometia, es presentava equilibrat i renyit. Però res no va ser igual després de l'expulsió.

La UE Tavernes saltava al Camp del Canó amb l'avantatge del 1-0 de l'anada, i això obligava al Llíria a no dormir-se i a eixir amb força per vore de marcar de seguida i buscar un empat en l'eliminatòria, i esperar a que el factor casa jugara al seu favor. I va tindre la sort de cara quan en el minut 9,  Sabater rematava al fons de la xarxa de la porteria defesa per Xumi.

Com hem dit tot no va ser igual després de l'expulsió de Seral: es trencava la igualtat de forces i propiciava  una major pressió local. La desigualtat numèrica finalment es plasmava en el 2-0, aconseguit en el minut 46, abans del descans, en el temps psicològic del descompte. Tot havia anat en contra del Tavernes, i el partit quedava pràcticament sentenciat: l'expulsió de Serval va pesar com una gran llosa en tot el partit i perjudicava al Tavernes obligat a jugar 65 minuts amb inferioritat numèrica.

Tot i aquest condicionat, el Tavernes no li va perdre la cara al partit i en la segona part, ja perdut per perdut, va cercar un gol que,  si s'aconseguia, era el passaport a la fase final.

Els jugadors de Ximo Enguix, amb el recolzament i ànims de l'afecció vallera, li va plantar cara al Llíria amb la pràctica d'un bon futbol, amb domini  inclús sobre el rival  i on Joan Talens, que havia entrat en el descans, apareixia amb perill en atac i fins i tot va ser objecte d'un més que possible penalt, reclamat pels vallers, però que l'arbitre no va considerar.  La tensió tal com avançava el partit creixia i augmentava amb l'expulsió del valler David Catxó a indicacions d'un dels assistents. El valler ja havia estat substituït i es trobava en la banqueta. I tot podria haver estat diferent si Joan Talens i Sol hagueren marcat les últimes ocasions, ja amb temps de descompte.

Com a resum del partit, l'esforç, el coratge, les ganes dels rogets de Ximo Enguix, al costat de la indignació general de la família futbolística rogeta que culpa l'arbitre i el fa protagonista negatiu del partit per les decisions preses. Així li ho van fer saber els afeccionats vallers amb les protestes en acabar el partit, cosa que el va obligar  a anar al vestidor protegit per la seguretat. I també incidents al final, que  val més oblidar, protagonitzat presumptament per una persona vinculada a l'entrenador del Llíria (en passades temporades entrenador del Tavernes)  que es va burlar i va menysprear els jugadors vallers.

La UE Tavernes i l'afecció vallera ahir excel·lent pel comportament, esforç i lluita per seguir endavant, tot i que el camí de tornada a Tavernes el van fer indignats i fotuts pel que havia passat en el camp. La nit a Llíria va ser la culminació del despropòsit inicial de la temporada on el Tavernes ha tingut moltes coses en contra, començant per eixa adscripció que li "regalava" la Federació al grup alacantí, que ha obligat a un esforç extra i complicacions a l'hora de jugar els partits per les distàncies.

Però de nou, com en passades temporades ens alçarem, tornarem a ser forts i a lluitar, amb un equip campió, i finalment vencerem perquè som la UE Tavernes. Enhorabona per la gran temporada realitzada!!!

Les dades del partit

Rayo Llíria CF (2): Lluna; Sento, Marcos, Penedés, Xavi, Coke (68′, Sergio Cuesta), Alberto, Pozuelo, Sabater (77′, Rubén Navarro), Quintana (91′, Kike Alcázar), Megina.

UE Tavernes (0): Xumi; Corbalán, Artur, Carrasco, Palomares, Alfon (55′, Sol), Aarón, David (46′, Joan Talens), Vicent Talens (73′, Palacín), Adri Salom (55′, Carlos), Seral.

Gols: 1-0, Sabater (9′); 2-0, Quintana (45′ + 1′).

Árbitre: Nicolás Torres Fernández amonestava als locals Penadés (14′), Coke (69′), Lluna (80′); i als jugadors del Tavernes David (7′), Seral (12′), Palacín (81′). Expulsava els  visitantes Seral (doble amonestació 12 i 25 minuts) i David (aquest des de la banqueta per indicació d'un auxiliar)