El consistori valler, amb els vots a favor de Compromís, PSOE, Ciudadanos i l’Esquerra van aprovar suplementar els fons municipals destinats a la piscina coberta per fer possible el seu acabament una vegada ja redactat el projecte d’acabament de les obres (Foto superior, el vot afirmatiu dels partits).
El vot afirmatiu de tots els partits, excepte el PP, donava llum verda a suplementar mitjançant préstec de 547.000 euros els diners existents ara en caixa per a executar les obres d’acabament de la piscina coberta municipal. Una vegada firmat, es podrà licitar l'adjudicació de les obres que, amb un valor total de 991.000 euros repararan els desperfectes en les instal·lacions, les infraestructures malmeses, reposar l’equipament i legalitzar les instal·lacions. El projecte confirma que ue caldrà reparar i reposar-hi les plaques solars, les calderes, l’equipament material, les instal·lacions tèrmiques i climatització.
El PP no va aprovar els diners per acabar la piscina. |
Un préstec en no poder usar el romanent de tresoreria
L’alcalde Sergi González va explicar que no es podien destinar els diners del romanent del 2020 perquè eixos diners estan condicionats a que les obres a executar amb eixos fons municipals han de ser, per llei, dins de l’actual 2021, i en el cas de la piscina estava clar que les obres no s’acabarien i s’allargarien més enllà del 2021 i per això s’havia buscat el préstec a llarg termini que assegurava el finançament sense problemes.
El PP tornava a insistir en arguments “déjà vu” durant molt de temps: els 10 anys que segons ells porta Compromís sense acabar la piscina i les promeses electorals en passades legislatures d’acabament. Cap menció al seu paper en la concessió de la piscina ni de l’actuació de l’empresa que ells triaren, ni tampoc al seu vot en contra la passada legislatura a que s’iniciara el procés de recuperació per al poble.
El PP votava en contra del procés per recuperar la piscina per al poble |
Cal recordar que Tavernes, amb una concessió del PP de 40 anys a l’empresa que va fer fallida econòmica, va perdre la propietat de la piscina i que no la va poder recuperar fins que va iniciar un plet judicial amb sentència d’octubre del 2018 a favor de l’Ajuntament, encara que millor seria dir que la propietat total s’aconsegueix a principis de l’any 2020, quan es va pagar la liquidació a l’empresa adjudicatària.
Ciudadanos va acusar a Compromís de deixadesa en la vigilància de la piscina, però tampoc va fer cap menció a que la propietat no era de l’Ajuntament i l’obligació de la vigilància interna de l’edifici era de la concessionària.
L’alcalde va demanar al seu portaveu que es cenyirà al punt de l’ordre del dia, que era aprovar un préstec per acabar la piscina i no per parlar de temes de feia 20 anys. Ciudadanos volia recordar la pre-història de principis dels anys 2.000, quan el PP va iniciar la venta de la caserna de la Guàrdia Civil amb l’oposició del Bloc, que demanava mantindré el solar per a habitatges socials amb uns baixos per equipament cultural.
Dit de passada, en la pre-història de l’actual piscina cal assenyalar la seua primera ubicació en els Sequers, després com que no cabia el canvi del PP a terrenys del poliesportiu, cosa que va obligar a una modificació del Pla Parcial Vergeret, on els promotors cediren més terrenys per a dotacions esportives i es permetia el canvi dels coeficients en les parcel·les a edificar, la construcció en zona inundable, etc. De tot això, d'abans del projecte i adjudicació de l’actual piscina, hi ha una complida hemeroteca consultable en els diaris comarcals.
L’Esquerra va donar recolzament al préstec però amb el condicionant que s’amortitzara el més ràpid possible per no pagar interessos i s’accelerara l’execució per a no esperar a temps electoral, sense oblidar el pla de viabilitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada