L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 17 d’abril del 2014

L’IES Jaume II el Just celebra la setmana cultural amb una varietat d'actes i gran participació de l'alumnat





 L’institut Jaume II el Just ha celebrat unes jornades culturals durant els dies 14, 15 i 16 d’aquest mes d’abril amb un gran èxit de participació. La idea va sorgir el primer trimestre, quan un nombrós grup de treball de professors, coordinat per Arcadi Andrés i Àngels Lloret, decidiren desenvolupar aquest projecte, al qual s’hi sumà la direcció del centre, així com tot el claustre, els alumnes i l’AMPA. 

Dilluns i dimarts, després de les classes i d’esmorzar al pati, així com al llarg de tot el matí de dimecres, s’hi han realitzat una gran diversitat d’activitats de tot tipus: esportives, lúdiques, culturals i cíviques, amb la finalitat de fomentar la convivència, l’harmonia i la cultura entre tots els membres de la comunitat escolar.
 

Els estudiants van poder inscriure’s amb antelació als tallers i a les activitats programades, de manera que tots hi han pogut participar en allò que més els agradava en cada moment, perquè s’han repetit en hores diferents molts dels tallers. 

Entre les activitats esportives hi destaquen: la ruta cicloturística per la Valldigna que van fer dilluns els alumnes del 1r cicle d’ESO, la cursa solidària que féu dimarts el 2n cicle d’ESO, la participació en una lliga de raspall i una altra de ping-pong, així com diversos tallers d’aeròbic i de defensa personal. 
 
 
Pel que fa a les activitats lúdiques, s’han fet tallers de fabricació de sabó i de ciris, papirofèxia, polseres de fils, karaoke, dansa popular i moderna, jocs d’enginy i habilitat, etc.
També, més de dos-cents alumnes de 3r, 4t d’ESO i Batxillerat han assistit a una obra de teatre: “Espill”, representada brillantment per la companyia CRIT. Els actors mantingueren després un interessant diàleg amb el públic jove per tal que comprengueren millor la vida, la literatura i els costums de la València del S XV, ja que l’obra està escrita per l’actriu que la representava i està basada en el relat en vers d’un clàssic valencià del S. XV, el metge Jaume Roig. 

Entre les diverses activitats culturals, formatives i cíviques realitzades hi destaquen: els tallers de doblatge, de ceràmica, d’escriptura antiga, de maquetació de treballs amb processador de text, de repoblació de jardins, de seguretat als mòbils o de protecció d’animals; la pràctica oral de l’anglés amb un Speak café, el cinefòrum, l’exhibició de gossos policia o l’exposició de robots. També s’han fet xarrades universitàries a càrrec de la UPV de Gandia, o tallers d’intel·ligència emocional i d’habilitats socials, etc. La majoria dels tallers i les activitats han estat preparats i dirigits pels professors del centre, però també s’ha comptat amb la participació de l’Escola municipal de ceràmica, l’Escola de dansa Elisa Gómez, la Protectora d’animals, la Unitat canina de la Guàrdia Civil, la Policia Municipal o Protecció Civil. 
 

Dimecres a primera hora del matí, els estudiants vallers han acomiadat, no sense tristor i abraçades, els seus amics americans que han estat ací uns dies d’intercanvi. A les 11:15, en un saló d’actes de l’institut de gom a gom, s’ha fet l’acte de cloenda amenitzat amb un concert de la IES BAND, dirigida per Josep Castelló, i una breu representació teatral a càrrec del professor del centre Josep Enric Grau.

Amb molta expectació s’ha fet també el lliurament de premis del concurs literari de microrelats i de les competicions esportives, així com dels diplomes als estudiants del centre que han participat a l’Olimpíada Matemàtica. Finalment la Sra. Directora, Esperança Micó, ha agraït el suport de tota la comunitat escolar, de l’AMPA, de les entitats col·laboradores (Guàrdia Civil, UPV de Gandia, Policia Local, Protecció Civil), així com del Govern Municipal (Regidories d’Esports, Joventut, Agricultura, Educació i Cultura), perquè han sabut implicar-se activament en la realització d’aquesta setmana cultural.
 

L’alcalde, Jordi Joan i Huguet, que ha presenciat aquest acte de cloenda, ha dirigit unes paraules als assistents i ha manifestat la seua satisfacció per tornar al seu institut, on cursà el BUP i el Cou amb els seus companys de la promoció del 2001. A més, ha dedicat unes emotives frases a molts dels seus professors, alguns encara estan al centre, ha encoratjat els jóvens en els seus estudis i ha felicitat a tots per compartir el bon clima creat aquests dies.

Per acabar les jornades s’ha fet un dinar de germanor amb una torrada al pati de l’institut, amenitzada amb disco-mòbil.
-