L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 d’abril del 2014

Avui s'inaugura: "D. Ricardo, muntanya i joventut". Exposició fotogràfica en homenatge a Ricard Maria Carles (+), fill adoptiu de Tavernes i cardenal-arquebisbe de Barcelona



Una exposició fotogràfica és com un viatge a la busca del temps perdut, perquè en ella persones i paisatges s'han quedat detinguts en uns moments irrecuperables, com en una pausa infinita. En esta exposició busquem la recuperació del record d'una persona única que va deixar una empremta inesborrable en la nostra ciutat. Va ser la persona més volguda de Tavernes. I això mai és per casualitat.

D. Ricardo va ser abans que res un sacerdot, un home de fe, de gran cultura, i un muntanyenc practicant tota la seua vida. Quan va arribar a Tavernes tenia 27 anys, era un home jove amb il·lusió i ganes de treballar pel que creia. De seguida es va guanyar la confiança d'adults, jovens i xiquets, a qui va saber inculcar les seues passions i, en el que ací afecta, l'amor a les muntanyes. “És en la muntanya on mes s'obri l'esperit a la grandesa i la transcendència” solia dir. 


Va formar el Club de Muntanya DYA (Dios y Audacia), que evolucionaria després al Centre Excursionista, del qual era Soci d'Honor. Va instituir l'excursió del 1r de maig a les Creus, hui convertida en una activitat multitudinària, alhora que muntanyes i coves que envolten la Valldigna eres visitades per primera vegada o descobertes. Els primers muntanyencs de Tavernes, van anar amb ell per primera vegada a grans cims com el Benicadell, Montcabrer, Aitana, Bèrnia, Puig Campana… tots al nostre territori, als quals hi continuem ascendint tots els anys.

Després vindrien les primeres eixides a Pirineus (Aneto-Mont Perdut), Sierra Nevada (Mulhacen- Veleta), Serra de Gredos (Almanzor) amb la consegüent visita cultural a les ciutats de l'itinerari. Tot això amb els mitjans i transports de fa 50 anys. Un fita i un somni per a aquells jovens que pràcticament no havíem eixit del poble.

L'última vegada que el vam tindre amb nosaltres va ser en el mes de maig del 2012, acompanyant- nos en la celebració del 40 aniversari de la nostra fundació.

L’exposició que s’inaugurarà avui, dia 24,  a les 20 hores vol ser per tant un homenatge a D. Ricardo com a muntanyenc, i també a aquells jovens de fa 50 anys que van tindre la sort de conéixer-lo i acompanyar-lo.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que la idea de celebrar l'1 de maig amb l'excursió a les Creus va ser d'ell, amb missa a la muntanya inclosa.
Que coincidència amb el dia de major reivindicació laboral!
Volien evitar algo?
La Església fent costat a la Patronal.
Ningú ho haveu pensat mai?