L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 d’abril del 2014

EU de la Valldigna distingeix a José Monleón amb el 4t Premi Estel


El premi Estel instaurat per EUPV de la Valldigna, distingeix aquelles persones nascudes ací que han aportat uns valors per a la convivència i el progrés. El premi es lliurarà avui en un acte a partir de les 8 a la Casa de la Cultura de Tavernes i hem de pensar que serà la seua filla i continuadora de moltes de les seues tasques qui el rebrà en nom de l'homenatjat, absent pel seu estat de salut, cosa que ja va passar setmanes enrere en rebre la distinció "Amic de la Valldigna" que li va atorgar la Mancomunitat.

José Monleón Bennácer (Tavernes de la Valldigna, 1927). És escriptor, director de teatre, editor i crític espanyol, orgull de la ciutat on va néixer. Entre 1955 i 1972 va treballar com a crític teatral en la revista “Triunfo” i va ser fundador i crític de “Primer Acto” (1957). Premi Nacional a la millor llavor periodística sobre teatre en 1960. 

Monleón està considerat com un referent de l’escena espanyola i està en possessió dels: Premi de Teatre de la Comunitat de Madrid (2000); Medalla d'or del Cercle de Belles Arts (2003);Premi Nacional de Teatre (2004); Creu de Sant Jordi (2006) de la Generalitat de Catalunya; Premi Max Honorífic de Teatre (2011)

Participen en la taula redona al voltant de la seua figura: 

- José Luís Sirera: Professor universitari d’Història del Teatre a València. Autor de nombrosos llibres de teatre. També ha compartit l’autoria teatral amb el seu germà Rodolf Sirera en textos de teatre valencià. Parlarà de la vessant docent de Monleón i de la seua presència als llibres de teatre espanyol.
 
-Enrique Herreras: Crític teatral i professor universitari. Autor de la biografia de José Monleón, editada per la Generalitat. Parlarà del conjunt de la biografia de l'homenatjat.

-Juan Vicente Martínez Luciano: Professor universitari de Filologia i Literatura anglesa. Editor de libres de teatre. Desenvoluparà la importància de les Trobades de Dramatúrgia de la Valldigna, organitzades per iniciativa de Monleón i recordarà nombrosos llibres escrits per l'homenatjat.

-Jaime Millás: Periodista i escriptor. Fou director artístic de Teatres de la Generalitat i subdirector de la Ciudad de les Arts Escèniques de Sagunt entre 2000 i 2004. Membre del consell editorial de la revista “Primer Acto”. Parlarà de la relació de Monleón amb el món de les revistes i premsa, de la seua manera de promoure festivals de les arts escèniques, del seu treball al front de la Fundació Teatre del Mediterrani i recordarà els projectes que compartiren en Teatres de la Generalitat.
-