L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 16 d’abril del 2014

"La desmemòria" ( o més al voltant del finat expresident Suàrez)

Li agafem prestat a Pilar Urbano el títol del seu llibre per contar que li feren a Adolfo Suárez aquells que avui li volen posar carrers, places i aeroports. Felipe González deia que “los españoles olvidan pronto”. Tots no. Ara, poc a poc, i trenta anys després entenem certes coses com, per exemple, que una dona supernumerària de l’Opus Dei, amiga de la família reial i que era present el 23–F al Congrés dels Diputats , una dona a li que li dedicaren programes especials a les televisions quant el seu llibre “La reina, muy cerca”, a eixa dona ara no la deixen parlar en cap televisió estatal. Ni que fora la “fera” nacionalista. 

També podem dir que ara entenem el fabulós programa sobre el 23-F del periodista Évole en la Sexta. La cadena, coneixedora del llibre, va considerar que calia actuar i munten l’especial de la ficció per a fer-nos veure que tot és ficció. Jordi Évole diria amb raó que la seua intenció era mostrar-nos la influència dels “mass mèdia” en la gent. Però, amb l’ajut dels bons assessors que té la Sexta, li feren un bon paper a la corona. 

A Tavernes també volen que hi haja desmemòria. Volen dedicar-li una via pública a Adolfo Suárez, personatge que li diu al rei d’Espanya “tu has alimentat el malestar dels militars”. Un personatge que va permetre la ben dita “Batalla de València” amb un periòdic, un polític còmic com Attard i un virrei , Abril Martorell, amb permís del jacobí Alfonso Guerra, grans amics polítics i causant que els valencians i valencianes hàgem tingut una transició tant penosa i que encara patim. 

Hi hagué atacs a les autoritats predemocràtiques, com l’atac al president Albinyana a Tavernes l’any 1982; dues bombes a Joan Fuster, una amb efecte retardat mentre es farcia tot un moviment anti-valencià. En fí, el PP del nostre poble, els nous vinguts a l’escena política, volen de nosaltres que oblidem, com espanyols incults i torpes, o bé que estem com ja ho està Adolfo Suárez, sense res en vida i sense memòria en vida. 

Diu Pilar Urbano que el llibre l’ha escrit amb documents del Cesid. Recordem els atacs del PP a Alfonso Guerra en març del 85 quan dominava el Cesid i la informació, i li tenien por. Doncs això, eixa memòria l’ha recuperada qui pot, una amiga del Cesid, de la corona, Pilar Urbano, que vol ser la millor periodista, vendre llibres, i cercar, ja que ho té tot, la seua veritat que no és pot dir. Mentre si que es pot fer un programa tipus Évole. I ara, aquells que crucifixaren a Suárez - estem a la Setmana de Passió - volen ser “els seus” què ? 

Memòria ciutadans: Si que és cert que ells ens han recordat les aproximacions positives de l’esquerra, com Carrillo quan va dir en juny del 1978: “Acceptem la bandera i la monarquia perquè sabem que li deu la democràcia a la monarquia”. Tanmateix, ells no ens han recordat tot el mal què li va fer Fraga, president i fundador del PP, a Adolfo Suárez en els debats constitucionals negant-li el fer referèndums – ells volien usar la paraula referenda – perquè plebiscit era una paraula comunistoide derivada de la paraula plebe. Asombrós i oportú ara pel tema de Catalunya. Haurem de recordar-los a aquest que tant volen ara a Suárez, com estaven en contra quant les mocions de censura. El PP estava més a favor de les majories que es formaren en els pobles. Era molt millor que manaren les majories que les mocions de censura i per tant – deien – el poble tranquil·lament pot seguir jugant al criquet, ara diríem al padel. 

Cal més memòria per aquells que ara tant volen a Suárez, i el massacraren en vida, cas del debat respecte a les llengües cooficials, cooficialitat que negava el PP, hi estava en contra abans i ara ho està i els fets contra el valencià no cal ni recordar-los. I recordem Licinio de la Fuente, tot preocupat només perquè les persones a Catalunya no els donaren treball per no saber català. 

O les trevetes que a l’expresident Suárez, li feren els que ara li demanen honors. Una miqueta de vergonya i “rabos de pansa” els cal ara. Sense oblidar l’atac més important que li feren al finat expresident, personalitzat en el seu ministre Fernández Ordoñez, quan es debatia el divorci de les persones. Els pares del PP van dir – i encara segueixen fotent- que el tema del divorci és molt polèmic i que dona al·lèrgia a alguns espanyols i a moltes espanyoles. I miren per on, són ells qui l’han fet servir més que ningú. El debat va ser en març del 78 . Tot i que, al final, Fraga el va haver d’admetre i a dures penes el divorci però no mai l’avortament. I així continuem. La resta està la llibre de Pilar Urbano. 

Cal recordar, com ja vam explicar en un altre article ací mateix, que Suarez es va permetre el luxe de triar per nosaltres, els valencians i ell va decidir que volíem o no ser, quin estatut i quina llengua tindre, total per salvar-nos i que no fórem catalans. Amb l’ajut del PSOE en el Congrés de Diputat van massacrar i reformar l’Estatut que havien pactat a la nostra terra els diputats valencians, i el que és més greu, el convertiren en un “estatutet” de segona fila i per la via de l’article 143 de la Constitució. 

Però a Suárez “se’l carregaren” per estar al costat de França, incordiant a la OTAN, no signar el tractat de proliferació nuclear car volia la bomba atòmica per Espanya- encara hi ha el projecte -, ser un líder del països no alineats. I damunt els militars no li perdonaven les autonomies. Ni nosaltres li podem perdonar que atacara al Poble Valencià i que, d’aquell temps ençà, no hem alçat cap.

No, no ens convencen les campanyes de premsa i televisió que estan fent “pro Suárez” quan van ser ells qui més mal li feren. Fins anihilar-lo com a polític. Nosaltres llegim, sabem i escoltem per a més saber. Com Apol·loni, que fa dos mil anys demanava arguments, els diríem: “I damunt de tindre-ho tot controlat en la premsa oficial i no oficial, ens ataqueu i insulteu". No donen arguments, solament ens ataquen i insulten, a l’equip de Cotorra perquè informa, perquè recupera una part de la veritable història protagonitzada per Suárez, eixa part que ells amaguen als seus cadells i que no expliquen ni explicaran mai als joves de les NNGG. I no ho faran, perquè tenen por que la veritat faça lliures els joves i no manipulables. En conjunt, un exercici més de cinisme polític, al qual tan acostumat ens té el PP. 

Per favor, cal conrear la memòria perquè no arribe la desmemòria: Suárez, sí, clar que sí, però en el seu poble.
-

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Més que un article d'opinió aquest deuria d'anomenar-se document historic,narra fets reials tal i com varen ocorrer,cal recordar qui sóm,d'on venim i cap on anem.Hi ha gent que ha fet moltisim per la nostra llengua,la nostra cultura i la nostra terreta que mereixen molt més un carrer o una plaça al nostre poble.Escriptors,artistes,músics de segur que ens venen a la ment molts noms.Gent que si cal recordar i no cal maquillar s'ha trajectoria...

J.Talens ha dit...

Hi ha qui no vol democràcia que iguala a la gent del poble però se n'aprofita d'ella, fan mocions de censura qua han donat pel sac a Suarez en el tema. Es divorcien quan intentaren que no anara endavant en la comissió constitucional i feren morir i canviar de partit a Fernández Ordoñez, i avui sòn els que més utilitzen este dret. I sobretot no voler saber l'opinió del poble, no ho han fet ni per aprovar un canvi tan important a Tavernes com les modificacions territorials al poble. Feien i tornarien a fer el que voldrien quatre que com sempre diran i explicaran que es el millor per a nosaltres. Vinga ja, memòria, no la perga'm i llegim que és molt bo per mantenir les neurones.
Per cert, el poble també va abandonar Suarez quan va intentar tornar amb el Centre Democràtic i Social. Al qual vaig ajudar a Sueca quan VERA aconseguia l'alcaldia portant-li la campanya.

M'ha agradat l'article, tot no ha de ser invenció, cal cultura i història, i com es veu hi ha a la Cotorra.

GORDON GEKKO ha dit...

Continue pensant que va ser un error. Primer les persones, després el que fan i en últim lloc el que pensen. Jo crec que un homenatge a l'ex-president Adolfo Suárez sí era oportú. I tenint en compte les seves circumstàncies personals en els darrers anys més encara. Ho torne a dir: reconèixer al contrari no és renunciar als teus principis. És un acte de tolerància que fa molta falta a la política actual.

Anònim ha dit...

Reconeixer què? Que va desfer el País Valencià? Que ens van tractar com apestats, com a territori que calia tirar fora del grup dels històrics?

I damunt que li posen un carrer? En base a què? Error seria això reconeixer-li uns mèrits que no té.

Anònim ha dit...

Jaume, Perfecto i Juan, deixeu de fer el ridícul posant d'exemple a la Pili Urbana i llegiu a Gregorio Morán,

http://www.jotdown.es/2013/12/gregorio-moran-los-padres-de-la-transicion-eran-absolutamente-impresentables/

http://www.farodevigo.es/espana/2014/03/24/suarez-hombre-miedo-acojonaba-nadie/991823.html

Quedareu millor quan escriviu al Diari del PP.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El que està fent el ridícul és vosté atribuint l'autoria de l'article a persones que no tenen res a vore amb eixa autoria ni amb l'equip de La Cotorra.

De tota manera, vosté que en sap tant, volem que sàpiga que té la nostra porta oberta i tot el blog a la seua disposició perquè ens rebata, amplie... el que publiquem. Nosaltres sempre estem disposats a saber més.
¿S'anima?

I no cal anar tan lluny. Simplement llija l'article que publicava al diari Levante Vicent Alvarez el dia 5 d'abril, pag 33.

Anònim ha dit...

Ja m'extranyava per lo de la Urbano, pero pel context semblava algú de la vostra corda i pel tema debatut tambe es dedueix que seria escrit per gent de certa edat. Ara, si digueu que no sou no passa res, millor si esteu ben documentats. Tambe hi ha llocs mes "revolucionaris" on al Gregorio li fan completada la seua transició esquerra-dreta acusant-lo de que a qui no perdona es a L'Esquerra espanyola en la transició, Gonzalez i Carrilo entre d'altres.
Per l'article d'Alvarez, poseu enllaç al Levante digital i ho llisc.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cal dir-li que nosaltres no tenim corda. Tenim idees i les expressem.

Sembla que no ens ha entés o no ha volgut entendre'ns.
-L'autoria no és de cap persona de les que esmenta. No tenen res a vore ací, no són de l'equip.
Jaume (suposem que Talens), fa alguna col·laboració i els seus escrits quan ens els envia apareixen firmats. Vosté li ho repetim pot enviar-nos els de vosté.
- L'autoria si que és de gent de l'equip de La Cotorra.

Com que tot està en els llibres i ara en google, no cal ser un "iaio" per parlar de temes de fa 35 anys. Hi ha sobrada informació a google (i a la Universitat) perquè aquells que no van viure els fets els coneguen.
Problema a banda és que hi haja partits que no els interessa que els seus joves els sàpiguen.
I la transició? Que vol que li diguem? Dóna per a molt. I més al País Valencià. Mire vosté precisament això ho està investigant un membre de l'equip com a tesi.

I tanquem els aclariments d'autoria.

Anònim ha dit...

Total, que un senyor del Movimiento Nacinal, va inventar la democràcia. No és estrany que també tinguem que agrair a un senyor imposat per un dictador i que no volia ningú ens salvara del colp d´estat? Com es que hi han 17 comunitats històriques (algunes tan pintoresques com La Rioja, Cantabria, Madrid, ...)? Els que s´oposaven a tot , ara resulta que ho feren tot i els que lluitaren per a que les coses canviessin son antisistema. Curiós ¿no? Joan.

Anònim ha dit...

Per a mi quant tots els que tenen unes idees pero algunes d'elles no les solen fer publiques per deures a una disciplina de partit son de la corda. Es la diferencia entre ideologia i doctrina, i no hi ha politic que s'en salve totalment.
Pero be, al cas de les identitats tampoc estava tan equivocat, quan admitiu que els autors eren de la Cotorra. No passaria si tots signarem com Jaume, cadascú tindrà les seues raons, pero qui esta en politica deuria donar exemple.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho dius per tu mateix que no firmes?

T'ho hem dit: L'autoria és l'equip de la Cotorra però en eixe equip no hi ha cap dels noms que tu esmentes.

A més, la gent d'ací no està en política, ni ocupa cap càrrec orgànic en cap partit, ni es regidor ni diputat ni cosa semblant.
Això si tenim les nostres idees.