L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.040
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 29.079

dissabte, 26 d’abril de 2014

Ahir va ser 25 d'abril, 307 de la batalla d'Almansa; demà manifestació a València per recuperar el país

Ahir feia 307 anys de la batalla d'Almansa, en què les tropes borbòniques van derrotar els austriacistes i el Regne de València restà sotmès als decrets de Nova Planta. Cada any entitats, organitzacions i partits nacionalistes commemoren la diada amb una manifestació unitària. La d'enguany es farà demà a València.

La manifestació serà marcada pel context de declivi del PP a les enquestes i la proximitat de dues eleccions, les europees el mes que ve i les de les corts l'any vinent. La marxa, que eixirà a les sis de la vesprada de la plaça de Sant Agustí, portarà per lema 'Recuperem el país! Salvem les persones! El País Valencià necessita un canvi'.
 
És convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), la Cimera Social, la Plataforma per l'Ensenyament Públic, les Plataformes en Defensa de la Llei de la Dependència, Ca Revolta, la Societat Coral el Micalet i la Plataforma Salvem el Cabanyal. També hi participaran Compromís, ERPV i l'esquerra independentista, a més d'alguns sindicats, com ara la Intersindical Valenciana.

Les principals entitats uneixen forces 

 El manteniment de la convocatòria en la data de la diada, malgrat que enguany siga el dissabte anterior a la festa de Sant Vicent, expressa la reivindicació de la importància de les referències històriques que serveixen com a punt de trobada d’una societat que pateix un conflicte artificial i interessat entorn de la nostra cultura i identitat. Per això, aspiren que la diada del 25 d’abril siga un dia la festa del País Valencià.

Però enguany el context en el qual té lloc la diada mostra un caràcter doblement preocupant. Des del punt de vista dels valors de país, l’actual Govern impulsa  unes polítiques marcadament antivalencianes, amb agressions constants a la llengua i cultura (censura i tancament de TV3, Catalunya Ràdio i RTVV, atacs a l’ensenyament en valencià i contra la cultura com en el cas de l’escultura 1707 d’Antoni Miró a Gandia...) i també al territori (Cabanyal i Xúquer).

I des del punt de vista dels valors socials, aquest mateix Govern practica unes polítiques regressives (nega les ajudes als dependents i discapacitats, castiga els ciutadans més afectats per la crisi...). Fabra governa contra la majoria dels valencians i per això consideren urgent de 'recuperar el país i salvar les persones. 
Les principals entitats del País Valencià (ACPV, Acicom, Ca Revolta, Escola Valenciana i Societat Coral el Micalet) han organitzat una trobada que es farà dissabte al matí amb la finalitat de crear una xarxa per a coordinar les accions i multiplicar la capacitat d'incidència en la perspectiva d'un canvi al País Valencià. A l'Octubre Centre de Cultura Contemporània es faran grups de treball sobre participació ciutadana, el context polític i possibles alternatives.

D'una altra banda, creuen que hi ha perspectives d'esperança i constaten que el canvi que necessita el País Valencià és possible, cada dia més: "El PP representa un model esgotat, que ja no ofereix futur, i que té una crisi de lideratge greu."
 
Concert amb Orxata, Atupa, Tashkenti i Assekes 
 
Després de la manifestació, es fara el concert del 25 d'abril que enguany també celebra el trentè aniversari del Bloc d'Estudiants Agermanats. Hi actuaran els Orxata Sound Sistema, Atupa, Tashkenti, juntament amb Assekes, guanyadors del concurs de la Universitat de València "Dóna la nota". La música començarà a sonar a les vuit del vespre a l'Auditori de Burjassot. 
-