L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 10 d’abril del 2014

Compromís acusa al PP en les Corts Valencianes d’enfonsar l’escola pública



El PP ha rebutjat en les Corts Valencianes la proposició No de Llei de Compromís que demanava la retirada de la resolució de la Conselleria d'Educació per la qual dins del marc conegut com a arranjament escolar es tanquen unitats en valencià.

Compromís ha lamentat que amb l'arranjament escolar la Conselleria està suprimint places educatives públiques. Compromís ha confirmat que mentre es creen 6 unitats d'Infantil, 112 de Primària i cinc d'educació especial s'han suprimit 152 d'Infantil, 69 de Primària, tres d'ESO i cinc d'educació especial, ha dit. En total, una diferència negativa de 106 unitats.

Un altra punt assenyalat és que la resolució de la Conselleria del PP "s'acarnissa amb les línies en valencià" perquè "estan tancant principalment línies en valencià". Així mateix, considera que la decisió d'aplicar el districte únic dóna a l'educació un aspecte "elitista" on només els pares amb recursos "podran pagar" l'elecció de centre per als seus fills.

El PP ha rebutjat també una esmena a la iniciativa de Compromís proposada pels socialistes perquè no es cedisquen solars per a centres d'iniciativa social i damunt es faça quan s'estan tancant unitats perquè "són privatitzacions encobertes".

Si ho mirem en gelat està ben clar la trampa: El PP augmenta la ratio en les aules i per tant, com caben més xiquets, sobren unitats en els pobles i, per tant, juntament amb el descens de natalitat, tenen l’excusa perfecta per tanca unitats. ¡¡¡Amb tant poc que costa usar la reducció de natalitat per reduir la ratio i millorar l’atenció dels alumnes, i no fer al revés, com fa el PP!!!
-