L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 18 d’abril del 2014

La policia desvetla al jutge Pablo Ruz que empreses donants en la suposada comptabilitat B del PP, depenien de les adjudicacions que rebien de governs d'aqueix partit.

 
Algunes de les 15 empreses donants en la suposada comptabilitat B del PP elaborada per Luis Bárcenas van rebre més de la meitat dels seus contractes públics en el període 2002-2009 d'administracions governades pel PP. En alguns casos la xifra va arribar al 80% de les adjudicacions procedents de l'Administració central, governs autonòmics i ajuntaments. 

Es desprèn de l'informe de 496 pàgines elaborat per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia i ja remès al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. La Udef confirma que totes les empreses que presumptament van lliurar fons al PP van rebre adjudicacions d'administracions públiques governades per aqueix partit, cosa prohibida per la llei. 

Segons l'informe, dues societats, Aldesa i Licuas, van rebre el 80% dels seus contractes públics de governs (ajuntaments, executius autonòmics o administració central) del Pàg. En el cas de Assignia (Constructora Hispànica) i Asedes, les adjudicacions de governs populars superen el 50%. La xifra és de més del 30% en els casos de Bruesa, FCC, OHL i Sacyr i de menys d'aqueix percentatge per a Azvi, Cyopsa, Degremont, Romero Polo, Rubau, Sando i Sorigué. 

Cal assenyalar que durant una part del període analitzat, l'Administració central estava en mans del PSOE i que el PP va mantenir el poder aqueixos vuit anys en les comunitats de Madrid, València, Castella i Lleó, Murcia i La Rioja. 

Dependència del PP

Les dades arreplegades per la UDEF revelen una important dependència d'algunes constructores de les administracions del PP fins al punt d'establir pautes molt diferents a les d'altres companyies del sector. 

El cas més cridaner és el de Aldesa. Segons l'informe, la constructora va passar d'adjudicacions públiques per valor de 703 i 491 milions d'euros en els anys 2002 i 2003 a 75 milions coincidint amb l'eixida del PP de Moncloa l'any 2004 i ja no torna a superar els 201 milions d'euros en el període analitzat. El 2002, any de major nombre d'adjudicacions públiques a la companyia, totes procedeixen de governs del PP.

La procedència de les adjudicacions canvia després de la derrota de Rajoy al març de 2004 i a partir d'aqueix moment els seus principals clients són governs autonòmics i ajuntaments en mans del PP. 
-