L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 26 de maig del 2011

Els escoltes netegen la mediterrània.




L'Agrupament Escolta Valldigna, coordina i participa en el projecte internacional “Netegem la Mediterrània” (Clean up the Med), amb treballs  de neteja en un tram de platja. Aquesta activitat està arrelada a les activitats educatives de l’escoltisme de la Valldigna des del 2002 i ha sigut reconeguda i recolzada pel  “Programa Ambiental” de les Nacions Unides.

Netegem la Mediterrània és una campanya de sensibilització ambiental cap als residus que apareixen en les platges, impulsada i promoguda per l’organització ecologista italiana Legambiente. Participen entitats de tot l’àmbit mediterrani (Algèria, Croàcia, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Macedònia, Malta, Mauritània, El Marroc, Palestina, Portugal, Sèrbia, Eslovènia, Espanya, Tunis i Turquia) i se celebra l’últim cap de setmana de maig amb la finalitat de promoure la cooperació, solidaritat i pau entre el països mediterranis, així com la protecció del Mediterrani.

La iniciativa va sorgir en  1985 des de la ONG italiana “Legambiente” i des d’aleshores es du a terme simultàniament en tots els països de la ribera del Mediterrani l’últim cap de setmana de maig amb l’objectiu d’educar als ciutadans sobre els problemes de contaminació del mar comú.

Els treballs de neteja se solen completar amb activitats d’educació ambiental dirigides pels scouters per als joves participants, la majoria entre 12 i 18 anys, sent també un objectiu específic ampliar el coneixement que tenen sobre les platges i la pràctica de la seua neteja dins de la seua formació mediambiental.

L'Agrupament Escolta Valldigna i tots els voluntaris que desitgen participar, equipats amb guants i bosses de fem, portaran a cap l’activitat de neteja de la costa vallera el proper dissabte, 28 de maig, a partir de les 17:00, la platja de Pa-Dur, unint-se a la neteja de més de 800 platges al llarg de la conca mediterrània. 

-