L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 6 de maig del 2011

ELECCIONS 22 DE MAIG: ENQUESTA DEL CIS: És l'enquesta o els valencians que delirem?


La majoria dels valencians, inclosos més de la meitat dels votants del PP, reconeixen que la situació del País Valencià és pitjor que la de fa quatre anys, però votaran els seus autors. Rafael Soriano ( sap qui és?) té millor valoració ciutadana que Jorge Alarte i la Coalició Compromís no es presenta a les eleccions. Són algunes de les conclusions de l'enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicada ahir. Encara sort que amb el  precedent de les de 2007, quan no va pronosticar la victòria del PP, recorda que no n'encerten una.

Sap vosté qui és Rafael Soriano? Segurament no. Es el candidat per UPyD, i segons l'enquesta del CIS, els valencians el valoren per sobre de Jorge Alarte, quan a Soriano el coneixen  menys d'un 8% dels enquestats. Esta una de les anècdotes arreplegades en el document.

El sondeig   apunta que el PP revalidarà la seua majoria absoluta i amb un augment sobre el PSOE  de 24 punts:  60 i 33 escons els dona l'enquesta. I diu que EU entra en les Corts amb 6 diputats. Però té un greu problema l'enquesta: Madrid ha oblidat de preguntar per una força electoralment significativa com Compromís, i això fa de l'enquesta un document d'escassa validesa.  El CIS encara no s'ha assabentat que hi ha una coalicio que es diu Compromís i que ara per ara és la tercera força de les Corts Valencians. Han posat l'AVE però com veieu Madrid encara està molt lluny. Tant que en l'era d'internet no sabem ni que passa ací.

Els resultats per a la ciutat de València —únic municipi estudiat en el sondeig- el CIS fa el mateix error en l'elaboració: No pregunte per Compromís i per tant Joan Ribó no hi apareix. I diu que tornaria a guanyar Rita Barberá.

La Síndrome d'Estocolm
L'enquesta deixa altres perles dignes d'esment: dels 2.000 enquestats, quasi el 75% qualifiquen "la situació general valencina " entre regular i molt dolenta; i més del 50% del total asseguren que és pitjor o molt pitjor que fa quatre anys. I això ho diu també més de la meitat dels votants del PP. Però l'electoral no ho té en compter alhora de votar i vota als autors de la greu situació que patim els valencians.

Segons l'enquesta, a Camps (amb 4,72 punts sobre 10), li seguirien en valoració Marga Sanz (4,54), Enric Morera (4,38), el ja citat Rafael Soriano (4,18), i finalment Jorge Alarte, amb una nota de 4,03 punts. Però la immensa majoria desconeix Alarte, un 84% tampoc coneixen Morera, cap de cartell de Compromís, un 88% tampoc a la líder d'EU, i un 94% el de UPyD. 

Eixes dades reflecteixen el nivell de desinformació amb què es maneja la ciutadania valenciana. Una desinformació potenciada sobretot  pels mitjans públics com Canal 9 i fins i tot per la majoria de premsa i ràdio, que s'han passat els quatre anys sense saber que hi ha a més del PP i PSOE, altres forces com Compromís-Bloc o EU. 

Un simple detall: a Canal 9 en quatre anys la coalició Compromís no ha estat motiu d'informació per a res. Ni Morera ni Mònica Oltra han merescut mig minut en quatre anys per explicar que fan al parlament valencià. 

Davant eixa desinformació desinteressada no és res estrany que davant una última qüestió: "Amb quin interés està seguint les notícies i temes relacionats amb les pròximes eleccions autonòmiques?", el 55% dels enquestats confirma que amb poc o gens d'interés.

- Informe redactat a  partir de les dades del CIS i l'Informatiu
-