L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 9 de gener del 2018

Tavernes va invertir en el 2017 més d’1,5 milions en 13 programes de foment i d’ocupació laboral



Tavernes va destinar en el passat 2017 un total de més de 1’5 milions d’euros per a posar en funcionaments distints programes de foment local i altres d’inserció laboral. Aquests programes han beneficiat vora 200 veïns i veïnes, dels quals  40 han trobat un treball gràcies a la formació i orientació rebuda en el programa d’inserció sociolaboral “Incorpora’t”.

Xifres records 

Les xifres del 2017, tant pel nombre de beneficiaris com pel total invertit, són xifres rècord a la nostra ciutat. Al llarg de l’any s’han desenvolupat programes que són habituals, com els del SEPE destinats a pal·liar la desocupació agrícola estacional o La Dipu et beca, amb una primera experiència professionals als més jóvens, però en el 2017 s’hi van afegir altres, com el programa "T’Avalem", destinat a formar jóvens menors de 30 anys i els tallers i escoles d’ocupació, destinats a formar i a oferir una primera experiència laboral. 

Cal indicar que aquests tallers, a més tenen una incidència positiva en les infraestructures de la ciutat perquè n’actuen en la millora.

Programes de foment local.

El govern de Compromís va invertir més d’1’1 milions d’euros el passat 2017 en 13 programes de foment local que han estat finançat en parts gràcies a les subvencions autonòmiques i estatals aconseguides. Aquests diners han fet possible dur a terme diferents projectes plantejats des del govern municipal i s’han beneficiat més de 150 persones.

El secretari autonòmic d’Ocupació Enric Nomdedéu, i l’alcalde Jordi Joan, a la cloenda del taller d’ocupació el passat desembre.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha recordat que amb aquests programes d’ocupació “oferim ocupació i un horitzó professional més favorable a persones en situacions de vulnerabilitat. Estem destinant molts esforços econòmics i recursos per a aconseguir que els programes tinguen èxit”.

El regidor de Foment Local, Josep Llacer, ha destacat que “continuem ampliant l’oferta local de formació professional per a l’ocupació, destinada als sectors més vulnerables de la nostra ciutat. Des de l’Ajuntament estem generant noves oportunitats per a jóvens i majors que els facilite obtenir un contracte laboral”.


Programes d’inserció sociolaboral

L’Ajuntament ha destinat, a més a més, uns altres 400.000 a programes d’inserció sociolaboral, impulsats per la Regidoria de Serveis Socials, els quals han servit per a oferir formació i orientació laboral a més de 400 persones i ha ofert un itinerari personalitzat a 176 d’ells.

Així, gràcies als itineraris personalitzats del programa “Incorpora’t”, 40 veïns de Tavernes han aconseguit un lloc de treball, altres 8 han millorat la seua ocupació i 24 han aconseguit altres fonts d’ingressos.. El programa està finançat amb vora 150.000 euros provinents de fons europeus i s’ha dut a cap en col·laboració amb la Conselleria d’Inclusió Social.