L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 11 de gener del 2018

Compromís aconsegueix 14 anys després que s'inicie el projecte d'electrificació del Polígon del Golfo: INFORME



 
Tavernes està d’enhorabona! Els esforços realitzats en els últims anys pel govern municipal de Compromís per aconseguir l’electrificació del Polígon del Golfo (al costat de l’estació) comencen a donar fruit.

Ahir el BOP publicava un edicte de la Generalitat (que adjuntem en la crònica) on s’indica que se sotmet al tràmit d’informació publica l’autorització del projecte i la declaració d’utilitat pública per la mateixa Generaltiat de la línia eléctrica que ha vingut gestionant Compromís amb Iberdrola per tal que electrificació del Polígon del Golfo, després de més de 14 anys després, arribe a la recta final. Una vegada efectuada l’electrificació del polígon l’Ajuntament podrà rebre rebre les obres, atorgar llicències d’activitat i crear llocs de treball a Tavernes.

L’electrificació del Polígon el Golfo és un dels temes irresolts pels anteriors governs i que s’ha vingut arrossegant durant anys. Les obres del polígon es van executar a partir del 2003, però no es poden considerar com a acabades perquè no disposa de subministrament elèctric adequat. Així, l’Ajuntament encara no ha recepcionat el polígon i, per tant, no s’hi poden instal·lar empreses perquè legalment el polígon no està acabat.



Què ha passat des del 2003 en el Polígon del Golfo?


El primer que s’ha de saber és que en maig del 2003, el govern del PP aprovava el projecte del “Polígon del Golfo” (sobre 200.000 metres quadrats) i adjudicava les obres a Calviga, amb el condicionant que en 28 mesos havia d’estar acabat, cosa que com hem dit no passa: falta l’electrificació.

L’anterior govern, des del 2003 en que arranca el projecte fins el 2011 en que perden l’alcaldia, va tindre 8 anys per donar solucions a un projecte que havia d’estar acabat, com hem dit en 28 mesos, o siga, a finals del 2004.

L’única cosa que va fer l'anterior govern valler va ser en abril del 2007 signar ¡¡¡un protocol d’intencions amb Iberdola!!! per instal·lar  una línia d’alta tensió des d'una futura subestació del Brosquil (Cullera) a la futura subestació del Polígon del Golfo i sectors de la platja, que construiria Iberdola però la pagarien els propietaris. Cal saber que al final la subestació del Brosquil i la del Golfo es van contemplar per executar dins del Pla Elèctric Nacional 2010- 2015, cosa que mani no va passar. Continueu llegint...



Y en eso, llego Rajoy!!! 

L’any 2011, Rajoy  guanya les eleccions i el nou govern de l’estat, com va fer amb el projecte del riu Vaca, va anul·lar la subestació del Golfo. Es va perjudicar greument Tavernes, amb unes conseqüències que arriben fins avui. ¿I què va fer el PP de Tavernes? Quedar-se ben calladets i no exigir res de res.


I Compromís arriba a l’alcaldia de Tavernes... 

I més perjudicis del govern de Rajoy que, si primer va eliminar la subestació del Pla Elèctric Nacional a executar fins el 2015, ho acaba de completar en no incloure-la dins del pla elèctric a executar entre el 2015 i el 2020.

L’alcalde Jordi Joan a Madrid es va entrevistar responsables del Ministeri d’Indústria per reclamar i cercar una solució a la subestació del Golfo. La resposta: la petició l’ha de fer la Conselleria d’Indústria de la Generalitat, aleshores governada pel PP.

Més entrevistes i més reunions, ara amb els responsables valencians, sempre amb la mateixa petició: que demanen a Madrid que el projecte es contemple dins del Pla Elèctric Nacional del 2015-2020.  Però... la resposta del govern de la Generalitat del PP va ser, no fer ni cas.

El Polígon el Golfo i els sectors de la platja es quedaven sense subministrament elèctric fins a saber quin any, i en el cas del Polígon del Golfo, sense acabar i sense poder instal·lar empreses. 


L'alcalde, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, reunit amb el director general d'Indústria i Energia de l'actual Generalitat, Diego Maciá, per impulsar l'electrificació del Polígon del Golfo.


Quan arriba el nou govern de la Generalitat, l'actual, l'alcalde continua les gestions amb els nous responsables d'Indústria i amb Iberdrola. Al cap i a la fi, l’obligació del govern municipal era buscar solucions i facilitar la instal·lació d’indústries al poble i que avançarà el sector 6 de la platja,  l’únic que va endavant. No era qüestió d’estar anys i anys sense electricitat i a les reunions el plantejament que se li fa Iberdrola és clar: estudiar la instal·lació d’una línia de 20 kV (quilovolts) des de la subestació vallera i que done electricitat al Golfo i al sector 6.

Han estat moltes reunions, gestions callades, molts estudis, però ahir, el BOP com hem dit publicava l’edicte de la Generalitat que adjuntem: Se sotmet a informació publica l’autorització del projecte d'Iberdrola i la declaració d’utilitat pública de la línia que ha estat gestionant Compromís aquests dos darrers anys: El projecte d’electrificació del Golfo, més de 14 anys després, sembla ser que comença la recta final. 

Elaboració pròpia