L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

dilluns, 3 de juny del 2024

XVI Assemblea de Càritas: El darrer any s'ha ates 265 famílies i ha distribuït 37.000 kg. en productes alimentaris i d'higiene


Càritas Interparroquial va celebrar la XVI assemblea ordinària el passat divendres 31 de maig a la parròquia de Sant Josep, acte que va comptar amb la presencia nombrosa de persones i entitats que ajuden a la tasca de l'ONG vallera, a més d'una ampla representació de membres del consistori valler. 

Càritas va presentar la Campanya Institucional: “Allà on ens necessites, obrim camí a l’esperança ”, amb un doble missatge,  primer a les famílies més vulnerable per tal de que sàpiguen que en qualsevol lloc quan ens necessiten poden trobar-nos i el segon dirigit a la societat per donar testimoni de la tasca social i informació dels  equips i projectes. La campanya s'enceta coincidint amb la festivitat del Corpus (dia de la Caritat) i ofereix una anàlisis de la realitat social actual, els entrebancs en que es troben els participants de Càritas i com i de quina manera responen com a societat.

 

 

Memòria d'activitats i ajudes el darrer any

La Memòria 2023 informava sobre el perfil de cadascun dels equips i projectes de Càritas Interparroquial, formada per 65 voluntaris que portem endavant:

- Equips: Acollida, animació i conscienciació social i tresoreria.
- Projectes formatius i promocionals : Reforç escolar, classes per adults de valencià i castellà, formació laboral, acompanyament pastoral, assessorament .
- Projectes assistencials : Rober, economat.

Càritas, segons es va informar, durant l’any 2023 ha atès a 265 famílies, es a dir 649 persones de les quals 233 són menors. De les famílies ateses 57 eren espanyoles i la resta estrangeres. Els perfils més atesos són: els emigrants irregulars, les parelles joves amb fills i dones soles amb fills.
 

 

 

Les necessitats més demandades: alimentació, roba i calçat, reforç i classes, escolta i acompanyament , formació i consulta problemes d’irregularitat administrativa. Els principals problemes d’aquestes famílies són el poder obrir un compte bancari, l’empadronament, l’habitatge i subministres de la llar. 

Cal remarcar que quasi el 60 % dels participants estan en situació irregular i per tant no poden aconseguir treballs remunerats de manera digna i reglada.... estan esperant una llei d’estrangeria més permissiva que es puga permetre accedir al món laboral i dur una vida més normalitzada.

Els projectes 

Els projecte van presentar les seues accions, dificultats, il·lusions i reptes. Els equips de Tresoreria i  d’Animació social lloaren la resposta sempre solidaria dels nostre poble en cadascuna de les accions de conscienciació i la repercussió en l’economia de Càritas. Es remarca que l’Economat es el projecte que més despeses genera i on s’atenen a 185 famílies distribuint uns 37.000 quilos amb productes alimentaris i d’higiene. D'aquests quilos 4.000 s’han aconseguit de campanyes i la resta són aportats per Càritas.

 

 


En tercer lloc la nostra coordinadora diocesana ens presenta alguns dels projectes diocesans que es porten a terme:  atenció a famílies amb risc d’exclusió social, a persones sense treball, a persones amb problemes d’addicció “Proyecto Hombre” , a persones sense llar , a dones en context de prostitució o tracta, a immigrants irregulars, a ancians en situació de vulnerabilitat, a persones amb malalties mentals, a persones sense sostre. Aquests projectes atenen les necessitats de totes les Càritas de la Diòcesi.

L'assemblea va poder escoltar el testimoni d’un participant sobre la realitat social de les persones irregulars que venen al nostre país, la resposta social que tenen i els problemes en que es troben. Va finalitzar l’acte unes paraules de la regidora de Benestar Social i un vídeo referent a l’acolliment i formació de persones sense sostre i de com inicien una segona oportunitat en les seus vides.

Segons la nota remesa per Càritas. El nostre agraïment