L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

divendres, 7 de juny del 2024

"La buena letra" de l'escriptor valler Rafael Chirbes s'està rodant en versió adaptada al cinema

 

La buena letra, la tercera novel·la de l'escriptor de Tavernes Rafael Chirbes s'esta duent a la gran pantalla.  Celia Rico, directora de Viaje al cuarto de una madre o Los pequeños amores, roda en diverses localitzacions del País Valencià: Petrés (el Camp de Morvedre), Sueca (la Ribera Baixa), el Grau Vell de Sagunt (el Camp de Morvedre), el Reatillo (Setaigües, la Foia de Bunyol), Requena, el Rebollar (la Plana d’Utiel-Requena) i Sogorb (l’Alt Palància), el seu tercer llargmetratge La buena letra, basada en la novel·la homònima de Rafael Chirbes. 

El "reparto" està format per Loreto Mauleón (‘Patria’, ‘Los renglones torcidos de Dios’), Enric Auquer (‘El maestro que prometió el mar’), Roger Casamajor (‘La mesías’, ‘Pa negre’), Ana Rujas (‘La mesías’, ‘Cardo’), i les actrius valencianes Teresa Lozano (Que dios nos perdone, Saben Aquell), Gloria March (La mort de Guillem, Crematorio), i Sofía Puerta.

 

Un moment del rodatge (Fot. Laia Lluch)

 

Es tracta d'una producció de Misent Producciones, MOD Producciones i Arcadia Motion Pictures amb participació de RTVE, Movistar Plus+, 3cat i À Punt, i el finançament de l'ICAA, Institut Català de les empreses culturals i l'Institut Valencià de cultura. Misent Producciones, MOD Producciones i i Arcadia Motion Pictures ja van liderar anteriorment l’adaptació televisiva d’una altra novel·la de Chirbes, Crematorio.S'espera l'estrena l'any que ve distribuïda per Caramel Films.

L'argument situa la història a un poble valencià, on el conflicte bèl·lic ha obert una profunda ferida en tot el veïnat, especialment en el cunyat d’Ana, Antonio. Ella prova de curar aquesta ferida a base de guisats, secrets i silencis, però quan Isabel, que s’acaba de casar amb Antonio, arriba a la família, les atencions i les cures d’Ana valdran molt poc o res.