L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

dimarts, 18 de juny del 2024

Lara Romero (PSOE) i Eva Palomares (PP) representants de Tavernes en el recent creat "Fòrum de Municipis de Costa" de la FVMP

 




La alcaldessa de Tavernes Lara Romero (PSOE) i la regidor Eva Palomares (PP) seran els representants de Tavernes en el Fòrum de Municipis de Costa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que es va constituir ahir en la localitat de Borriana (Plana Baixa- Castelló). L'acte va comptar amb l'assistència de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, la presidenta de la FVMP, Rocío Cortés, el director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez, així com alcaldes i regidors de municipis costaners del País Valencià.

El fòrum vol ser una única veu que represente a tots els municipis costaners per a buscar solucions en favor d'un actiu - la costa-  que s'ha de protegir i preservar, per ser un actiu turístic. La consellera Salomé Pradas assenyalava que el fòrum naix com un espai de treball i col·laboració davant “el complex escenari que afecta famílies i propietaris per a atendre les demandes dels municipis costaners amb l'objectiu de defensar el nostre de manera transversal”.
 
 

 
 
Les intervencions dels diferents polítics en l'acte del port de Borriana van ser crítiques amb les actuacions del govern de Madrid. Així la consellera va lamentar que “el Govern d'Espanya no atenga els ajuntaments” i “no tinga en compte la realitat de la costa”. Així va recordar  que al País Valencià estan projectades i pressupostades, des de 2011, un total de 61 actuacions de protecció i regeneració costaneres de les quals només estan acabades les de Nules, Almenara, el Saler i Els Deveses de Dénia.
 
El cas de Tavernes també va eixir a relluir quan la consellera va indicar "la injustícia de les partions que es fan sense el consens dels veïns, com l'últim dut a terme en Tavernes. No pot ser que s'utilitze de base un reglament que ja ha estat tombat en els tribunals per a dur a terme les partions. Ens tindreu al vostre costat per a reclamar que es deixen de costat els criteris més arbitraris i que imperen tant els preceptes tècnics com el sentit comú" afirmava la consellera.
 
 
 

La presidenta de la FVMP, Rocío Cortés, explicava que el fòrum naix amb la voluntat de defensar tant als veïns com al seu patrimoni, perquè ara  es viu un temps de “incertesa, inseguretat jurídica i amb la por de perdre les seues propietats” i el Fòrum de Municipis de Costa "permet unir-nos, governe qui governe".

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa i president del Fòrum de Municipis de Costa, lamentava que el Govern d'Espanya “no actue contra la causa de la regressió” en el litoral i respecte als nuclis d'habitatge en la costa va dir que "formen part de la nostra manera de ser, el nostre patrimoni i la història que hem de protegir i defensar" però sempre compatibilitzant-lo amb la defensa del medi ambient i del medi natural.

Segons FVMP. Fotografies FVMP