L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

dijous, 13 de juny del 2024

Ha faltat Josep Enric Pons Grau, eurodiputat, diputat i regidor socialista de Tavernes

 

Ha faltat Josep Enric Pons Grau (Tavernes 1948), polític valler que fou diputat i eurodiputat. Els veïns i veïnes poden acomiadar-lo en el Tanatori Germans Ronda a partir de les 11 hores, on estarà la família i s'acomiadarà el condol fins a les 19 hores. 

Josep Enric Pons era llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, institució en la qual va participar de molt jove en la fundació del Sindicat Democràtic d'Estudiants. Va treballar inicialment com a professor de secundària al col·legi Salesians de València. 

Militant de primera hora del PSPV-PSOE va formar part la comissió executiva del partit als Congressos de 1982, 1994 i 1997.  L'any 1983 va ser nomenat diputat del Congrés , on fou  vocal de les comissions de defensa i afers exteriors de 1983 a 1986.

Elegit diputat al Parlament Europeu l'any 1987, va revalidar el nomenament als anys 1989 i 1994 dins del Grup Socialista Europeu. Va formar part del  Comitè de Relacions Econòmiques Exteriors, que va propiciar els Acords entre la UE i els estats d'Àfrica, el Carib i el Pacífic.

El 1999 va deixar la política  després d'una legislatura on va ser regidor pel PSOE a l'Ajuntament de Tavernes i tornà a exercir com a professor fins a la seua jubilació el 2008. Va rebre la distinció de la Generalitat Valenciana "Joan Lluís Vives" per la seua tasca en la construcció de la UE, moment que arreplega la fotografia superior i la següent.

 

 

Josep Enric Pons va ser director de la Mostra de Cinema del Mediterrani, des de la seua creació fins a la quarta edició, i va donar un gran impuls a aquesta mostra cultural, que va gaudir amb la seua direcció dels moments més importants.  

Persona molt culta, amable, amic sempre dels amics, molt atent amb tots els conciutadans i sobre tot gran conversador i sempre dialogant a l'hora de defensar les conviccions personals i polítiques, Tavernes i la família socialista perden una de les persones que més i millor han representat i dut el nom de la nostra ciutat per tot arreu.

Que la terra li siga lleu. Descanse en pau.

El nostre sincer condol a la família i al partit socialista valler.

(Dades biogràfiques de Vikipedia i la Fundació Pablo Iglesias).