L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

dilluns, 24 de juny del 2024

Som a l'última setmana de juny, sense la reposició d'arena que pal·lie el mal estat de la platja de la Goleta

 

Entrem en l'última setmana de juny, la setmana que a Tavernes podem considerar de l'inici de la temporada estival. És la setmana quan moltes famílies valleres, amb l'acabament de les classes, ha aprofitat el cap de setmana pel trasllat, "se'n va a la mar", segons l'expressió encunyada i popular a Tavernes.

Així i tot, estem a una setmana de la temporada estival alta i oficial (1 de juliol), però la Demarcació de Costes no ha iniciat cap actuació per deixar la Goleta  en unes mínimes condicions per a l'ús de banyistes, una Goleta que presenta un estat  preocupant  en els darrers trams, fins al canal de divisió del terme amb Cullera.

 

Tampoc s'ha instal·lat, com sempre se sol fer, un cartell que informa de la pròxima actuació a fer, del cost, l'empresa adjudicatària i executora de la reposició i alguns detalls mes. Així que... ens fa pensar en el pitjor... No que finalment no es faça, sinó que ja siga amb les molèsties i entrebanc per als banyistes.

La previsió anunciada per l'alcaldessa Lara Romero en nota oficial el passat dia 3 de juny, lamentablement no s'ha complit. Copiem literalment: "este matí (del dia 3 de juny) l’alcaldessa Lara Romero ha comunicat que Demarcació de Costes, a través del Govern d’Espanya, preveu abocar uns 9.000 metres cúbics d’arena en la platja de la Goleta en les pròximes setmanes. Una actuació que no pot esperar i que dóna resposta al compromís adquirit per l’alcaldessa de tindre arena abans de la temporada alta d’estiu...".

 

Avui fa tres setmanes de l'anunci de "les pròximes setmanes". Esperem que al final no siga fum i les gestions, que estem segurs que s'estaran fent des de l'Ajuntament, arriben a bon port. I si s'aboca l'arena, que comence de manera immediata, si pot ser aquesta setmana i no en el mes de juliol, quan més molèsties pot causar als usuaris i banyistes.

Les fotografies són d'ahir dia 23, vespra de Sant Joan. A la part nord de la Goleta es pot vore com hi ha trams de platja on és impossible escampar una tovallola o posar una ombrel·la.