L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

dimecres, 26 de juny del 2024

Una DANA pot dur pluja i tempestes a partir de demà, més nombroses el divendres

 

A partir de demà assistirem al despenjament d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que ara es troba davant les costes de Portugal. No és un fenomen habitual en aquestes dates i portarà pluges i tempestes fortes a la península, tot i que el País Valencià serà dels últims en patir els efectes.

En el seu caminar per la península, l’embossament d’aire fred quedarà entre dijous-divendres al sud de la península, i pot deixar tempestes molt fortes al centre i nord peninsular. 

Al País Valencià les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet)  pronostica el divendres a la vesprada possibles xàfecs i tempestes, que podran ser localment forts, que podran vindre amb gran aparell elèctric i pedra, sobre tot  per l’interior de València i Castelló. La pluja apareixerà divendres, però el temps inestable pot mantenir-se el cap de setmana.

Parlant de tempestes, no es pot mai saber on es produiran, de tota manera cal saber que no estem parlant de cap episodi generalitzat de pluges, ni de cap situació de gota freda. 

Les temperatures es mantindran estables, semblants a aquests últims dies. Quan a vent, Aemet no ha donat per ara cap avís sobre  mal estat de la mar, però demà i divendres bufarà vent del nord-est, fins als 40 km/hora que pot produir onatge i deixar sentir els efectes en zones ja afectades com la Goleta, per girar a ponent dissabte i tornar al llevant el diumenge.