L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

divendres, 7 de juny del 2024

Estem a menys de 24 hores d’un canvi d’oratge important - pluja, vent i granís- que arribarà fins al dimecres que ve

 

Entrem en un cap de setmana de tempestes que continuaran essent fortes o molt fortes fins a dimecres. Ho expliquem tot seguit.

La Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) ha activat per a demà dissabte al País Valencià l’alerta màxima pel pas d’una DANA (imatge superior), i més encara a les comarques de l’interior que tenen alerta taronja quan la resta es groga. L’avís, amb possibles tempestes amb granís i  fort vent estarà vigent fins la mitjanit de demà, però sobre tot AEMET  demana atenció a les tronades de demà per la vesprada.

 

La previsió a Tavernes

 S’esperen pluges en totes les comarques, que poden ser intenses a nivell local, i descarregar més de 20 litres per m2 en una hora. Les temperatures continuaran semblants a les d’avui i durant tot el cap de setmana continuarà fent calor, però atenció perquè a partir de dilluns una massa d’aire més fresca farà baixar les temperatures i ens deixarà valors més propis de la primavera.

Pluges i nuvolositat en la vesprada de dimarts

Molta atenció a partir de dilluns, perquè es complicarà més l’oratge amb una nova entrada freda que podrà aïllar una DANA, amb una borrasca en superfície que ens enviarà vent de llevant cap al territori Valencià i Catalunya.  Segons els models meteorològics, de dilluns a dimecres-dijous risc de tempestes que podran ser fortes o molt fortes al País Valencià i podrà ploure en bona part del País Valencià, sense descartar que arriben acompanyades de pedra i vent. Amb tot això la temperatura pot patir oscil·lacions entre 8ºC i 10ºC per davall del que seria normal en aquestes dates.