L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

divendres, 7 de juny del 2024

El "Grup de Teatre de la Gent Gran" estrena avui l'obra de teatre "Bienvenido Mr. Marshall" a la Casa de la Cultura

 

Avui dia 7 és l'estrena de "Bienvenido Mr Marshall" l'obra que posarà en escena el "Grup de Teatre de la Gent Gran" avui i demà dissabte a la Casa de la Cultura, a les 20 hores. L'obra està basada en la pel·lícula del mateix nom de Berlanga, al qual se li ret un homenatge, tot i que la representació serà en valencià a partir dels textos adaptats de Josep Mollà i sota la direcció de  José Tomàs, de "Trencadís Produccions". A més de la regidoria de Serveis Socials, de la qual depén l'activitat, col·laboren en la posada en escena Esther Meló i els alumnes de l'Escola de Dansa de Xaro Arlandis, músics de la SIUM de Tavernes i el alumnes del "Taller de Fusteria" del Centre de Dia.  Sansa

L'obra es representa en benefici de les associacions "Acude", "Creu Roja" i "Càritas Interparroquial" i els "ticquets solidaris" per assistir-hi a les representacions es poden adquirir en el local d'Acude,  en l'horari expressat al cartell. 

Josep Mollà ens ha explicat que, a banda del taller de teatre, es volia provar a fer cinema, i d'ací que elegiren "Bienvenido Mr. Marshall" perquè "donava la possibilitat de gravar escenes pel poble, en llocs conegut amb els actors del taller i després fer un muntatge amb una part audiovisual i una altra de teatre convencional".  

La pel·lícula "Bienvenido Mr Marshall" té moment surrealistes, onírics, amb els somnis dels personatges, i això facilitava poder gravar eixos moments, de manera que la representació teatral es converteix en una combinació de disciplines. 

Un missatge ben actual, i una aposta per la nostra identitat

Per a Josep Mollà l'obra té un missatge ben actual. Cal recordar que Berlanga planteja un poble castellà que es fa passar per andalús i per impressionar els americans, parlen andalús i vesteixen igual, cosa que en la pel·lícula resulta ridícul. 

"Pensem en la situació valenciana i trobem un paral·lelisme gran, zones massificades pel turisme que amaguen l’essència del poble, la llengua pròpia. Per a bé o per a mal tenim molt de turisme i ens venem d’alguna manera a la imatge que tenen de nosaltres" opina Josep Mollà, que recorda les tendes de souvenirs plenes de sevillanes, toreros...  "cosa que no té res a vore amb un poble valencià". 

Aquest paral·lelisme va molt bé per fer una reflexió, perquè sapiguem qui som,  d’on venim i que cal conservar la nostra essència, la nostra identitat perquè si no ho fem així, acabarem essent una caricatura de nosaltres mateixos només per agradar la gent de fora.

Dos anys de treball i un gran esforç col·lectiu 

L'obra ha significat el treball durant dos anys del del taller de teatre de la gent gran. L'any passat es van gravar ja algunes coses, i en aquest s'ha continuat els assaigs, s'han fet adaptacions en el text a les situacions que han anat sorgint amb els assaigs.

Cal destacar la bona predisposició  de tota la gent, molt col·laborativa, perquè a més de les tasques d'interpretació, han treballat confeccionant els vestits, han ajudat en decorats, han fet treballs de tipus artístics relacionats amb el teatre i altres que han servit com a millores personals. 

No hem d'oblidar que, a  més del teatre, es treballen habilitats com la memòria, la dicció, la concentració, la mobilitat, la psicomotricitat, la coordinació... facetes que no es veuen tant, però que són molt positives i fa que els participants se senten millor.