L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.219
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:44.288

dijous, 6 de juny del 2024

Dimecres es va iniciar una fumigació al poble per lluitar contra les plagues d'insectes



Dimecres es va iniciar una fumigació general en diverses zones del poble, dins de la campanya que s'està duent de llocs sensibles del poble i platja  per a lluitar contra la proliferació d'insectes. Aquest increment d'insectes sol donar-se en arribar la calor i les altes temperatures, una circumstància que ja vivim de fa uns dies.

L'actuació d'aquest dimecres la va anunciar en el ple el regidor de Compromís, José Enrique Cuñat, responsable de l'àrea de Serveis Públics, responent un prec del PP popular que a través del regidor Carlos Gimeno indicava l'existència de panderoles, puces i caparres en algunes zones del poble, i demanava increment de tractaments, sobre tot en els parcs infantils.

 

Intervenció de Cuñat en el ple

El regidor Cuñat, al voltant d'aquestes fumigacions, ha assenyalat que s'han implementat més accions per a previndre més que res la proliferació del mosquit tigre i panderoles en el nucli urbà i la platja, amb l'objectiu de protegir la salut de la població i previndre les molèsties per picadures. "La campanya de control de plagues té una durada anual, es du a cap al llarg de tot l'any, però amb augment d'intervencions entre maig i octubre, per ser els mesos de més calors i les altes temperatures  afavoreixen la proliferació dels insectes".

Els operaris porten actuant fa algunes setmanes en aquells espais públics de zones urbanes que poden ser focus de reproducció dels insectes, a més de zones humides municipals, centres educatius, poliesportiu, cementeri, parcs infantils o la Casa de la Cultura.

Mosquit tigre amb les característiques franges blanques

Sobre aquesta problemàtica cal remarcar que de fa uns anys, el canvi climàtic amb la pujada de temperatures està duent a un increment de la temporada de calor i amb ella, es prolonga la que era fins fa uns anys la temporada normal de plagues, sobre tot de panderoles i mosquits, tant el mosquit comú com el tigre.