L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

diumenge, 22 d’octubre del 2023

L'alpinista del Centre Excursionista, Juan José Boscà, fa el cim del Pic Àustria, de 5.370 metres, als Andes Bolivians

 

Juan José Boscá, alpinista membre del Centre Excursionista de Tavernes,  ha aconseguit el cim del denominat Pic Pic Àustria (5.370 m.) i de la Glacera Ventanani (5.100 m.) en la serralada dels Andes Bolivians. El Pic Àustria està ubicat al parc nacional Tuni Condorini.

Boscà ens ha confirmat que l'arribada al cim va ser un poc complicada, amb el cel completament cobert amb boira i núvols. Tot i això, durant la baixada va poder gaudir de les vistes, totalment espectaculars, en albirar tot el cordó muntanyós del Nevat Condoriri, la cara oest del Nevat Huayna Potosí i les glaceres del Nevat Ventanani.

 

L'arribada a la Glacera Ventanani de 5.100 metres d'altitud, ubicada també al Parc Nacional Tuni Condoriri, va demostrar la bellesa immensa d'un paisatge on es contemplava el Pic Eslovènia i el Pic Ventanani que donen origen a una llengua glacial d'enorme grandària. I als seus peus, observar les llacunes de les glaceres, que flueixen cap a la vall i alimenten els rius.

 

L'alpinista valler ha assenyalat que ha estat una experiència increïble, tot i ser molt dura, perquè només duia un dia a Bolívia, sense temps per aclimatar el cos a l'altitud.