L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimarts, 1 d’octubre del 2019

Presentació dels joves contractats dins dels programes "Empuju" i "Emcuju"



El saló de plenaris municipal ha acollit l'acte de benvinguda i presentació dels joves que participaran enguany en els tallers "EMPUJU" i "EMCUJU", dos iniciatives distintes del programa “Avalem Joves Plus” de la Conselleria d'Economia Sostenible. La regidoria de Foment, que dirigeix Josep Llácer de Compromís, gestiona aquest programa mixt d’ocupació i formació.

El govern de Compromís ha aconseguit  una subvenció de 267.610 euros, 140.708’50 euros per al "EMPUJU" i el EMCUJU" amb 126.901’42 euros. Aquesta subvenció permetrà la contractació d'un conjunt de joves menors de 30 anys que estaven inscrits al Programa de Garantia Juvenil i que complien els requisits de la convocatòria de la Conselleria.

Les tasques a efectuar per aquests joves contractats seran de reforç a diversos departaments de l’Ajuntament en treballs d’administració i gestió.

L’ajuda està inclosa dins del programa “Avalem Joves Plus”, que compren aquests dos programes distints. Les ajudes al Plans Avalem Joves Plus s’emmarquen dins del Plan Integral de Formació i Ocupació de Joves 2016-2020 que va posar en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible a través del programa general "Labora" en la anterior legislatura. 

Continuació de programes anteriors

Recordant actuacions d'altres anys, cal dir que el programa va permetre durant la fase 2017-2018 atendre la contractació de 20 joves, d’entre 16 i 30 anys, que van rebre formació mentre actuaven en la millora i revalorització dels espais públics i urbans de Tavernes. A eixes tasques, el govern de Compromís va dedicar la quantitat de 400.000 euros sumades la subvenció i l’aportació municipal.

El programa “T’Avalem” 2018-2019, va permetre contractar altres 20 joves amb una inversió en aquest cas de 420.000 euros, entre subvenció i aportació municipal.