L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dilluns, 21 d’octubre del 2019

Avui ens arriba la DANA: mal oratge amb pluges

 


La DANA arriba avui dilluns al País Valencià.  El dia començarà amb mal temps en totes les comarques de la província de València, amb cels nuvolosos o coberts,  amb precipitacions, més intenses i abundants en el litoral on podran ser localment forts, persistents i amb tempestes. Les temperatures en descens, sobretot les màximes, que ho faran de forma localment notable.

A la nit  estarà actiu l'avís groc per pluges a Alacant i el litoral sud de València, o siga a la Safor-Valldigna, on s’esperen pluges acumulades de 20 litres per metre quadrat en una hora.

El dimarts serà, segons els previsions,  el pitjor dia del temporal. AEMET afirma que amb motiu d'aquest fenomen meteorològic, les precipitacions seran localment fortes i persistents, i  poden ser torrencials en l'àrea mediterrània, de manera que el temporal pot deixar precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores des de la nit del dimarts, més encara en el litoral de Castelló, amb nivell taronja per avís de pluges.

L'avís  groc romandrà actiu en la resta del País Valencià, amb pluges acumulades de 60 litres per metre quadrat en dotze hores el  dimarts com a efectes de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA). El butlletí informatiu especial emes per AEMET, avisa de 200 litres per metre quadrat acumulats durant tot l'episodi de pluges a les comarques del nord de Castelló.

La resta de la setmana no hi ha res en clar, i  encara que és probable que disminuïsquen les precipitacions, no és poden descartar del tot. A partir del dimecres AEMET diu que,  si continuen els pluges, serà més en la meitat nord peninsular i a Balears, on  poden ser localment fortes o persistents i anar acompanyades de tempesta.

Butlletí especial d'AEMET



 Elaboració a partir informació d'AEMET