L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de juliol del 2016

PLENARI JULIOL 2016: El PP no recolza el finançament de la “Reurbanització del Carrer la Barca en el tram de la zona Sequers”



L’Ajuntament de Tavernes procedirà a executar la “Reurbanització del Carrer la Barca en el tram de la zona Sequers”, o siga el tram de carrer que va des de l’encreuament amb el Carrer Mestre Serrano fins el cementiri.

L'obra suposa una inversió de 200.000 euros i la manera de finançar-se es va aprovar en el passat plenari amb el recolzament de Compromís, PSOE i EU, que votaren a favor, mentre el PP no va recolzar el finançament del projecte i s’abstenia. 

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, en el plenari indicava que eixa inversió de 200.000 euros era fruit de les propostes de les reunions de barri veïnals. L’execució de l’obra suposarà solucionar els problemes que des de fa molts anys té el carrer: la situació dels arbres, que aixequen les voreres i la deixen en molts trams intransitables i la reparació general d’eixes voreres. 

Perfecto Benavent va explicar que l’obra es finançarà per un costat per la baixa dels crèdits provinents de les obres en la carretera comarcal CV-50 (100.000 euros), un projecte que queda ara ajornat a l’espera de l’estudi encomanat per la Generalitat Valenciana que té com a objectiu “calmar el trànsit en la travessera per Tavernes”. Ací el regidor assenyalava que “sembla ser que els estudis van per el mateix camí que els projectes del Departament Tècnic de l’Ajuntament. Per tant, abans de realitzar cap actuació, esperem a saber els resultats de l’estudi de la Generalitat i amb l’objectiu de coordinar les dues administracions”

Els altres 100.000 euros fins completar la inversió de 200.000 serà de la partida “Inversions en vies públiques - Pavimentació”. 


No hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar 

Com ja havia passat en el mateix plenari en el punt de la millora de l’encreuament del Carrer Mitja Galta- Carrer La Barca, el PP per mitja de la portaveu Eva Palomares va indicar que no anava a recolzar el finançament en considerar que no s’havien d’usar 100.000 euros de la partida “Inversions en vies públiques – Pavimentació” i acusava a Compromís de llevar-li fons a pavimentar carrers. 

L’alcalde Jordi Joan li va indicar a la portaveu del PP “que una altra vegada no s’havia assabentat de res de la proposta” i li tornava a explicar – ja s’ha explicat en altres ocasions - que la partida “Inversions en vies públiques – Pavimentació” és una partida genèrica del pressupost per valor de 600.000 euros. 

En altres paraules: eixa partida amb nom genèric realment és com un contenidor de fons per a futures inversions, i les obres concretes a executar en la via pública amb eixos diners es determinaran al llarg de l’any. 

És un procediment administratiu que té com a resultat que al llarg de l’any la partida genèrica es vaja repartint en partides concretes d'obres, i ací si que cadascuna ja du el nom de la inversió i la quantitat a usar, que s'ha pres d'eixa partida general. 

I són eixes partides concretes, que agafen els seus fons de la partida pressupostària general genèrica, les que passen al plenari en un punt de modificació de crèdits. Era el cas que es debatia: usar 100.000 euros que es concretaven en l’execució del projecte “Reurbanització del Carrer la Barca en el tram de la zona Sequers” i passaven a modificació de crèdits. Tota la vida s'ha fet així. Podem comprendre que la portaveu siga molt nova amb tot això, però... ¿tan difícil és de comprendre?

A pesar de l’explicació tan clara i diàfana del procediment administratiu, la portaveu del PP continuava en el argument que Compromís lleva diners de la partida de pavimentació de carrers. I és que qui no vol entendre... 

El mateix alcalde li recordava també que el seu partit ens demana inversions en la via publica, i quan portem les inversions al plenari sempre tenen una excusa o altra per votar en contra o abstindre’s”.