L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 14 de juliol del 2016

Les actuacions en els camins de la Valldigna presents en la 9a Bienal de Paisatge a Barcelona

El  molí del Pla

Les actuacions en camins locals de la Valldigna i més en concret El Camí del Pla (Tavernes), Camí de la Fontarda (Simat i Benifairó de la Valldigna) i Mig de l'Horta (Simat), tindran protagonisme en la 9a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona el setembre que ve. 

 La IX Biennal de Paisatge de Barcelona, “Tomorrow Landscapes” (2016) impulsa il·lusions i canvis en l'àmbit del paisatgisme per a trobar noves vies d'acció, d'explorar camps i repensar el que ha de ser el paisatge ara i preveure un futur plausible i, perquè no, emocionant. 
La Fontarda
La Biennal es converteix en plataforma viva del paisatgisme europeu i talaia dels moviments en el paisatgisme internacional i ha convocat el Premi Internacional de paisatge Rosa Barba amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. 

El projecto de la Valldigna cercava recolzar a la mobilitat sostenible i saludable en el territori, situant diversos elements que facilitaren els desplaçaments a peu, com a plantacions adaptades, seients resistents i pintura de senyalització orientativa i d'informació reproduïble, així com elements gràfics per a significar els llocs d'estada relacionats amb la història, la cultura i el mitjà natural, com va ser el cas del molí del Pla, el castell de Marinyén, la Fontarda, la mesquita de la Xara i el monestir de Valldigna, monuments que figuren entre els elements identificadors. 

Camí Mig de l'Horta
 La informació cercava enfortir el sentiment col·lectiu de pertinença a un territori i patrimoni comú, mitjançant la creació d'un portal web. 

Les actuacions van ser dutes a cap per l'empresa “Siete Arquitectura más Ingeniería” amb seu a València, com a encàrrec de la Mancomunitat de la Valldigna, mitjançant els Plans Provincials d'Obres i Serveis finançats per la Diputació de València.

Indicador des de la CV-50
 El projecte, a més de posar senyals indicatius, informa com s'arriba als municipis, identifica espècies arbòries més o menys monumentals i decorar trams d'aqueixos camins mitjançant diferents dissenys pintats en el sòl. Segons l’empresa les actuacions poden ser una experiència inicial d'un pla estratègic global per a tots els camins de la Valldigna. 

Com a complement, i per a una segona fase de futur, l'empresa proposa la plantació d'arbres d'ombra segons les distintes localitzacions dels camins i l'ús que li donen excursionistes i els ciclistes. 

Fotografies del web "Els camins de la Valldigna"